Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 17:32

«Η ποινικοποίηση της Αυτοδιοίκησης και ο κίνδυνος διχασμού της κοινωνίας»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Αδύναμος και σε αδιέξοδο ο κ. Κουτσογιάννης με αφορμή την εκκαθάριση της ΤΑΒ,  για μία ακόμη φορά ρίχνει λάσπη και επιχειρεί να σπιλώσει πρόσωπα και υπολήψεις, απειλώντας για παραπομπή στον εισαγγελέα.

 Η τακτική του αυτή είναι πλέον γνωστή. Το ίδιο έκανε και με την εκκαθάριση της ΚΕ ΔΗΠΟΝ, στέλνοντας  τότε –με προσωπική του μήνυση- τις εκθέσεις του εκκαθαριστή στον εισαγγελέα, όπου από τη σχετική έρευνα δεν προέκυψε κάτι ύποπτο ή κάποιο ποινικό αδίκημα. Το αφήγημά του όμως έχει έναν και προφανή στόχο: Να μας έχει  διαρκώς «απολογούμενους» και πολιτικά «ομήρους» ενόψει των επόμενων εκλογών, εφαρμόζοντας τη γνωστή τακτική «ρίξε -ρίξε λάσπη, στο τέλος κάτι θα μείνει», παίζοντας το πολιτικό του παιχνίδι   «άνευ αντιπάλου».   Συνάμα δε, το ενδιαφέρον του λαού να στρέφεται στα προ εξαετίας και όχι ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ για το οποίο φέρει την απόλυτη ΕΥΘΥΝΗ. Το κατάλαβε πλέον και ο πιο αδαής. Αλλά οι πολίτες δεν πρόκειται να του το επιτρέψουν ποτέ, γιατί  όλοι γνωρίζουν ότι:  «όποιος σπέρνει ανέμους, στο τέλος θερίζει θύελλες».

        Και επειδή η πρότασή του δεν ψηφίστηκε  ούτε από  τους Συμβούλους του, για να βγει από το αδιέξοδο έστησε ένα «σόου» (μεταδίδοντας μάλιστα ζωντανά τη συνέντευξη), κατηγορώντας εκ νέου, απειλώντας και λαϊκίζοντας. Οι ίδιοι εμείς όμως, είχαμε συμφωνήσει με την πρόταση της παράταξης της «Κοινωνίας των πολιτών», ώστε να γίνει δηλ. διαχειριστικός έλεγχος και μάλιστα και για τα έτη 2015 και 2016 που διοίκησε ο κ. Κουτσογιάννης, και όχι μόνο μέχρι το 2014 –όπως θα τον βόλευε. Τη θέση αυτή πήραν οι περισσότεροι Σύμβουλοι. Πώς λοιπόν θα παραπέμψει το θέμα στον εισαγγελέα όταν πολλά από τα στοιχεία της εκκαθάρισης δεν είναι σαφή, όταν υπάρχουν κενά και ελλείψεις, όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος ο εκκαθαριστής, αλλά και ο ίδιος ο κ. Κουτσογιάννης που είπε φοβούμενος δική του παραπομπή, ότι: «ποτέ δεν είπα εγώ ότι  φαγώθηκαν χρήματα…».

         Άρα λοιπόν, η προσπάθεια  ποινικοποίησης των ανθρώπων που προσέφεραν ΑΜΙΣΘΟΙ στα κοινά του Δήμου, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν στοιχεία για ποινικά αδικήματα, το μόνο που κάνει είναι να τους σπιλώνει και να τους συκοφαντεί. Και  για να αποδείξουν το αυτονόητο θα  περάσουν πολλά χρόνια. Όμως μέχρι τότε,  η λάσπη μένει.  Αυτό λοιπόν θέλει ο κ. Κουτσογιάννης. Γι’αυτό και επανέρχεται στα ίδια και τα ίδια, μεταστρέφοντας την προσοχή του κόσμου εκεί που τον συμφέρει.  Και στο κάτω –κάτω, ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΝΑ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ. Και του ξαναλέμε φωναχτά: ΔΕΝ ΦΑΓΩΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ (1) ΕΥΡΩ. Τονίζω μάλιστα ότι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ  όταν διαπιστώσαμε τελικά ότι τη  Επιχείρηση «δεν πήγαινε», αποφασίσαμε να την κλείσουμε   από  το καλοκαίρι του 2012 και όχι σήμερα. Όπως έγινε και με την ΚΕΠΑΠ. Και ορίσαμε ΕΜΕΙΣ εκκαθαριστές για έλεγχο. Δεν περιμέναμε κανέναν τιμητή κύριο Κουτσογιάννη για να κάνουμε αυτό που έπρεπε.  Άλλωστε,  μια Δημοτική Αρχή την κρίνεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ για το έργο της. Δεν απομονώνεις μόνο αυτό που σε βολεύει μικροπολιτικά!. Αυτές οι τακτικές, είναι παλαιάς κοπής και δυστυχώς για τον κ.Κουτσογιάννη,  τις έχει κάνει κανόνα στην λειτουργία του.   

         Είναι φανερό λοιπόν, ότι πίσω από τη στάση του δημάρχου κρύβεται η αδυναμία του να παράξει έργο και η ανεπάρκεια του να επιλύσει τα μεγάλα και φλέγοντα ζητήματα του δήμου. Αρκείται μόνο σε έργα συντηρήσεων και σε επικοινωνιακά τρικ με βαρύγδουπες εξαγγελίες και μεγάλα λόγια…Για κάθε πρόβλημα που έχει ο δήμος πάντα φταίνε οι προηγούμενοι, πάντα «φταίει ο Καραμπατζός»,  ενώ ο ίδιος τα κάνει όλα σωστά, δεν κάνει ποτέ λάθη και όποιο αυτονόητο έργο γίνεται, καμαρώνει ότι γίνεται για πρώτη φορά (!).  Αντιλαμβάνομαι φυσικά τον πανικό του, αλλά και τις εμφανέστατες διαφορές με όλους εμάς τους προηγούμενους. Τα 103.000.000 € έργα μας, αποτελούν δυστυχώς γι’αυτόν ένα μέτρο σύγκρισης, όσο και να προσπαθεί να το εκμηδενίσει. Και μονίμως αποσιωπά, ότι τον Αύγουστο του 2014 που του παραδώσαμε τον Δήμο, του αφήσαμε και ένα σημαντικότατο  ενεργητικό στο ταμείο από   2.500.000 € (αναπορρόφητη  ΣΑΤΑ). Άρα, μια δημοτική αρχή παραλαμβάνει από την προηγούμενη όχι μόνο το ενεργητικό, αλλά και τις υποχρεώσεις. Γιατί στο τέλος-τέλος,  ο Δήμος δεν είναι απλά ένα λογιστήριο και χαρτούρες. Είναι ο άνθρωπος, ο πολιτισμός, τα έργα, η ανάπτυξη, η τοπική αγορά  και η προσφορά στο  Κοινωνικό σύνολο.

         Και  πέραν αυτών, προσωπικά, συναισθανόμενος την ευθύνη μου απέναντι στην Τοπική Κοινωνία, την ανάγκη «καταλαγής» και την ανθρωπιά που πρέπει να μας διακατέχει, πάλι των συγχώρεσα και τον απάλλαξα στο ποινικό δικαστήριο για τις σε βάρος μου τότε συκοφαντίες. Αλλά ποιος να το αναγνωρίσει αυτό;

         Όσο  λοιπόν θα προσπαθεί αυτός  να πετάξει «τη μπάλα στην κερκίδα», εμείς θα του ζητάμε διαρκώς να εξηγήσει στο λαό, πρωτίστως για τις επιχειρήσεις κινηματογράφου και το εξευτελιστικό ενοίκιο στο Δήμο (άλλη πρωτιά και αυτό !!!), καθώς και  με ποια ακριβώς  απόφαση έβαλε λουκέτο στο ξενοδοχείο «Βέρμιο», απαξιώνοντας την Επιχείρηση και επιβαρύνοντας ταυτόχρονα  τον Δήμο με 43.000 Ευρώ κάθε μήνα, με τις συνολικές οφειλές να ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ!! Επιτέλους, ΔΕΝ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ «ΠΡΩΤΙΕΣ» ΤΟΥ; Ως πότε θα κρύβεται πίσω από τα γεγονότα του 2012;

          Κλείνοντας, θεωρώ ότι οι δημοτικές αρχές έρχονται και παρέρχονται και η μια προσπαθεί να προσθέσει στην προηγούμενη, χωρίς να την απαξιώνει. Και κρίνεται από  το ίδιο το έργο της και όχι από το «μη έργο», ή το πόσο καλά αντιπολιτεύεται  την …«αντιπολίτευση». Εάν λοιπόν και η δική μας Αρχή, είχε τη λογική που αποπνέεται κυρίαρχα από τον κ. Κουτσογιάννη, θα μπορούσε πολύ εύκολα να παραπέμψει σειρά  οφειλών που παρέλαβε από όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ποτέ όμως δεν το κάναμε. Κοιτούσαμε πάντα μπροστά στο μέλλον του Τόπου. Πιστεύαμε δε, ότι το «καθαρτήριο» είναι οι  δημοτικές εκλογές και ότι μια τέτοια λογική «αντεκδίκησης» οδηγεί σε διχασμό της κοινωνίας. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Πέραν βέβαια του γεγονότος, ότι με όλα αυτά που συμβαίνουντώρα, ΚΑΝΕΝΑΣ συμπολίτης δεν θα θέλει να συμμετάσχει πλέον στα κοινά για να προσφέρει. Και γι’αυτό, ΑΚΕΡΑΙΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ  θα φέρει ο σημερινός δήμαρχος, που απ’ όσο καταλαβαίνω,  δεν τον πολυνοιάζει κι όλας.  Εμείς λοιπόν κριθήκαμε στις δημοτικές εκλογές το 2014. Τώρα, κρίνεται ο κ. Κουτσογιάννης  για τα έργα και τις ημέρες του. Ο λαός λοιπόν, θα μας κρίνει όλους.   

 

                                                                                          Αναστάσιος   Καραμπατζός

                                                                                 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"