Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 21 Μαϊος 2016 20:19

Παραβαίνουμε το νόμο.. γιατί μπορούμε..

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη χαρακτηριστική φωτογραφία και το κείμενο μας το έστειλε αναγνώστης της «Ν» πριν από λίγα λεπτά και είναι πραγματικά απορίας άξιο, πως ορισμένοι συμπολίτες μας δεν σκέφτονται καθόλου μα καθόλου τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι πράξεις τους.

Διότι, όπως θα διαβάσετε παρακάτω ο εν λόγω πολίτης που καταγγέλλει και σχολιάζει μπορεί  λόγω της «γαϊδουριάς» τους, να αναγκάστηκε να συνοδεύσει την κόρη του μέσα στη βροχή, θα μπορούσε όμως το περιστατικό να είναι πολύ πιο σοβαρό. Άραγε τι θα γινόταν αν κάποιος από την ίδια γειτονιά, παραδείγματος χάρη ένας ηλικιωμένος,  είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειαζόταν άμεσα να μεταβεί στο Νοσοκομείο;

 

Το σχόλιο του αναγνώστη της «Ν»

«Είμαι έτοιμος να πάω την κόρη μου σε μια υποχρέωση  και τι να δω... η έξοδος του στενού στη γειτονιά μου είναι κλειστή από δύο αυτοκίνητα. Λέω θα κορνάρω και θα κατεβούν να τα πάρουν. Αμ δε... Ούτε αυτό δεν φιλοτιμήθηκαν να κάνουν. Αναγκάστηκα να την πάω με τα πόδια μες την βροχή. Βλέπεις, ούτε ο ένας, που το είχε βάλει νωρίτερα το αυτοκίνητο δεξιά, ούτε ο άλλος, η ευφυΐα, που το έβαλε μετά δίπλα δίπλα, δεν είχαν ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και μυαλού να σκεφτούν τι συνέπειες έχει η βλακεία τους. Και μου ήρθε στο μυαλό το συμπέρασμα έρευνας σχετικά με την παραβατικότητα. Γιατί οι άνθρωποι παραβαίνουν τον νόμο; (οι ίδιοι οι παραβάτες απαντούν)...γιατί μπορούν (έχουν δηλαδή την ισχύ, την εξουσία) να το κάνουν. Αυτοί είμαστε..  Σχολιάστε το εσείς , γιατί εγώ θα τους βρίσω».

 

Με μια φωτογραφική μηχανή, μ’ ένα tablet ή με ένα smartphone στείλτε μας την εικόνα ή  ένα μικρό video που σας εντυπωσίασε. Που σας έκανε εντύπωση και θέλετε να το σχολιάσετε ή  αφήστε εμάς να το κάνουμε.

Στείλτε μας φωτογραφίες, video και σχόλια στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα