Αρχείο


Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος
 
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΤ Νάουσας, ενημερώθηκε η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για την Κεντρική Μακεδονία Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στη Νάουσα το πρωί της Τρίτης.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΤ ενημέρωσαν την κ. Χαραλαμπίδου για τα προβλήματα της επιχείρησης, για το αβέβαιο μέλλον και για το γεγονός πως έχουν να πληρωθούν 6 μήνες.

«Είμαστε 30 εργαζόμενοι, η δουλειά έχει πέσει πολύ και λόγω κρίσης έχουμε ήδη δυο αρνητικούς ισολογισμούς ο τρίτος είναι θετικός αλλά ήδη υπάρχουν φόβοι πως μπορεί και αυτός να βγει αρνητικός», τόνισε η Μαρία Κοκκίνου εργαζόμενη.

«Δεν υποψιαζόμασταν πως θα άλλαζε τόσο αρνητικά η κατάσταση, δυστυχώς η προοπτική είναι να κλείσει το ξενοδοχείο, για να μη γίνει αυτό, χρειάζεται επειγόντως ανακαίνιση αλλά δεν μπορούμε να μπούμε σε προγράμματα μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, διότι παρότι είμαστε Α.Ε., ανήκουμε σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεν μπορούμε να ασκήσουμε επιχειρηματικότητα», είπε με τη σειρά του ο Νίκος Αντωνιάδης διευθυντής του ξενοδοχείου.

«Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση μαζί με τα ξερά καίγονται και γα χλωρά, η ΔΕΤ είναι μοχλός ανάπτυξη, δεν πρέπει να απαξιώνεται, δεν είμαστε τεμπέληδες», τόνισε ο Γιάννης Γιαννακούδης.

Το λόγο πήρε και ο δημοτικός σύμβουλος Νάουσας και επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» Τάκης Ρίζος. «Για μας η ΔΕΤ αποτελεί προτεραιότητα, θα προκαλέσουμε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για να πάρουν όλοι θέση για το σημαντικό αυτό ζήτημα», τόνισε.

Η κ Χαραλαμπίδου αναπτύσσοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι εξαρχής ήταν αντίθετοι στην μετατροπή των δημοτικών επιχειρήσεων σε Α.Ε.  «Τα πράγματα δεν έγιναν καλύτερα, στόχος ήταν εξαρχής η απαξίωση  τους για να περάσουν σε χέρια ιδιωτών. Εμείς επιθυμούμε οι δημοτικές επιχειρήσεις να είναι βιώσιμες, θα προβούμε σε κοινοβουλευτικό έλεγχο με την υποβολή ερώτησης στη Βουλή των Ελλήνων στους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης, σκοπός μας είναι η βιωσιμότητα των Δημοτικών Επιχειρήσεων», κατέληξε