Αρχείο

altΑποφάσισε να «ρίξει» τίτλους τέλους σε μια λαμπρή δημοσιογραφική καριέρα, που, όπως έχει δηλώσει κατ? επανάληψη και ο ίδιος, ξεκίνησε «σχεδόν τυχαία» στα μέσα της δεκαετίας του ?50 στη Φλόριντα των ΗΠΑ και κορυφώθηκε στο κορυφαίο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο λόγος βέβαια για τον γκουρού των τηλεοπτικών -και όχι μόνο- συνεντεύξεων, Λάρι Κινγκ, που ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει τη δημοφιλή βραδινή εκπομπή του «Larry King Live», ύστερα από είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια. 
Σύμφωνα με τον ίδιο στην απόφασή του δεν έπαιξαν βέβαια ρόλο τα χρήματα ή κάποιος άλλος «υλικός» λόγος, αλλά το γεγονός πως στα 76 του χρόνια θέλει πια να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του και δη στην έβδομη σύζυγό του και στα παιδιά που απέκτησε μαζί της.
Παρ? ότι το συμβόλαιό του λήγει το 2011, ο Λάρι Κινγκ μέσω του προσωπικού του ιστολογίου έκανε γνωστό πως το μεγάλο αμερικανικό δημοσιογραφικό δίκτυο συμφώνησε να ολοκληρώσει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις το ερχόμενο φθινόπωρο. Τόνισε δε ότι πιστεύει πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να κρεμάσει τις βραδινές του τιράντες.
Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του στο CNN και μέσω της εκπομπής του έχει «ανακρίνει» εκατοντάδες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και του θεάματος, ενώ υπολογίζεται πως συνολικά το... κοντέρ του «Larry King Live» όλα αυτά τα χρόνια «έγραψε» περίπου 50.000 συνεντεύξεις. Η εκπομπή του πρόσφατα μάλιστα καταχωρήθηκε και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως «η μακροβιότερη εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης, που παρουσιαζόταν από τον ίδιο άνθρωπο την ίδια ώρα».
Οσο για τους πιθανούς διαδόχους του; Οπως φημολογείται οι υπεύθυνοι του καναλιού ήδη εξετάζουν τις περιπτώσεις του Πιρς Μόργκαν, αλλά και της Κέιτι Κιούρικ, για να δουν ποιος από τους δύο είναι ο καταλληλότερος για να αναλάβει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- το βαρύ φορτίο των... τιραντών του «βασιλιά»!!

Πηγή: www.madata.gr