Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 10:50

Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια του GRÄFF

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

O Matthias – Laurenz Gräff Αυστριακός Ζωγράφος τραγουδάει την Ελλάδα και ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά! Στη  νέα έκθεση που εγκαινιάσθηκε αυτή την εβδομάδα στην Βιέννη και έγινε θερμά δεκτή από τις ελληνικές αρχές της αυστριακής πρωτεύουσας.

 Πρώτος από όλους ο Χαρίλαος  Ζήκος , Πρόεδρος του Διαπολιτιστικού  Συλλόγου Μακεδονία, που αγκάλιασε την έκθεση αυτή τονίζοντας ότι αναδεικνύει τους « στενούς δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδος». Παρόντες πολλοί  Έλληνες παράγοντες   μεταξύ των οποίων η υπεύθυνη  Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Βιέννη Χριστίνα Χρυσανθακοπούλου. Μεταξύ των προσκεκλημένων η γνωστή ελληνίδα ζωγράφος Ιωάννα Καφίδα που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Βιέννη.

Ίος και Σαντορίνη, Ζάκυνθος και Κέρκυρα, Άγιο Όρος, Αθήνα με την Ακρόπολη, 43 λάδια που περιλαμβάνουν έργα αλληγορικά καθώς και τοπία.

Ο Gräff  εκφράζει  στην έκθεσή του αυτή και το ενδιαφέρον του ως  Αυστριακού για το παρελθόν του:  η Κέρκυρα που λάτρεψε η Αυτοκράτειρα Σίσσυ  μετέχει  ενεργά στη έκθεση που περιλαμβάνει την τελευταία δουλειά του Ζωγράφου (2014- 2015).

 

Georg Gstrein

 

Σχετικά Άρθρα