Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 21:41

Απ Βεσυρόπουλος: «Η πολιτική της φορολογικής εξόντωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έφτασε στα όριά της»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ.Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με τα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πρώτο οκτάμηνο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο προϋπολογισμός του κ. Τσίπρα έχει πλέον εμφανές πρόβλημα εκτέλεσης, αλλά και απόκλισης από τους στόχους, ιδιαίτερα στα έσοδα.

 

Επιβεβαιώνεται και διευρύνεται η μαύρη τρύπα στα φορολογικά έσοδα, γιατί πολύ απλά εξαντλείται η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών.

 

Η υπερφορολόγηση υπονομεύει τη βιωσιμότητα των φορολογικών εσόδων και την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας. Το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι σε αυτήν τη χώρα εκτός από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

 

Η Κυβέρνηση αποδίδει την πτώση στα έσοδα στη μετάθεση της πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ για το Σεπτέμβριο, αλλά διαψεύδεται από τη μείωση των εσόδων από το φόρο εισοδήματος.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

 

-Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος των νοικοκυριών υπολείπονται του στόχου κατά 469.000.000 ευρώ και ποσοστό 8,5%.

 

-Τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων υπολείπονται του στόχου κατά 188.000.000 ευρώ και ποσοστό 7,4%

 

Η πολιτική της φορολογικής εξόντωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έφτασε στα όριά της.

 

Απέναντι στην αδιέξοδη αυτή πολιτική, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσουν τη μείωση των φόρων, που - σε συνδυασμό με την προσέλκυση επενδύσεων και τη στοχευμένη μείωση δαπανών - θα βγάλουν τη χώρα και τους πολίτες από τα σημερινά αδιέξοδα».