Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
Κυριακή, 20 Μαΐου 2018 19:06

Μήνυμα του βουλευτή Χρήστου Αντωνίου για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κατά την περίοδο 1914-1923 το κίνημα των Νεοτούρκων, επιδόθηκε σε ένα ανελέητο κυνηγητό των Ελλήνων του Πόντου που περιελάμβανε εκτοπισμούς, πείνα, δίψα, βασανιστήρια, εξάντληση στις κακουχίες, σφαγές, πορείες θανάτου στην έρημο. Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 326.000-382.000 Ελλήνων. Την 19η  Μαΐου τιμούμε την ιερή μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Για να αποφύγουμε την επανάληψη των εγκλημάτων του παρελθόντος και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας και του ακραίου εθνικισμού,  είναι απαραίτητο να μην ξεχνάμε και να επιδιώκουμε την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας απ' όλους. Η Τουρκία έχει υποχρέωση να αναγνωρίσει το έγκλημα αυτό και να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα. Έτσι ώστε οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να οικοδομηθούν πάνω στην αναγνώριση και όχι την απόκρυψη της ιστορικής αλήθειας​.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"