Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 10:12

Το SOS Βέρμιο για τις εξελίξεις στο θέμα πρότασης για κατασκευή αιολικού στην θέση "ΤΡΟΥΛΟΣ" στα διοικητικά όρια του δήμου Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Αγαπητοί συμπολίτες/ συμπολίτισσες,

Ήταν 21 Μαΐου όταν και καταγράψαμε την τοποθέτηση του υποψηφίου (τότε) δημάρχου Νάουσας κ. Καρανικόλα για το θέμα τον αιολικών στο Βέρμιο. Ερωτηθείς (τότε) από τους δημοσιογράφους κ.κ. Λιόλιο και Κυριακίδη για το ζήτημα είχε επιλέξει να συστηθεί ως φανατικά υπέρμαχος των ΑΠΕ στη βάση της αναγκαιότητας για ενεργειακή μεταστροφή στις «καθαρές» μορφές ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως:

  • «Βιώνουμε με τον πιο άγριο τρόπο την «κλιματική αλλαγή»
  • «Θα πρέπει να γυρίσουμε σε ΑΠΕ. Είμαι απόλυτα υπέρ των ΑΠΕ».
  • «Το αιολικό «πάρκο» του Βερμίου είναι μια άλλη συζήτηση».
  • «Έχω ο ίδιος υπογράψει μια τεράστια μελέτη που αποδεικνύει πως εάν κάνουμε αιολικά πάρκα όχι στην ηπειρωτική χώρα αλλά στην θάλασσα οπού δεν ενοχλούν κανένα και τίποτε μπορούμε να καλύψουμε τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας».
  • «Το ζήτημα όταν προσπαθείς ν’ αλλάξεις την ενεργειακή σου κουλτούρα είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον».

  • «Τεράστιο ζήτημα κατά πόσο το αιολικό πάρκο του Βερμίου σέβεται τα άλλα χαρακτηριστικά του τόπου και του βουνού».
  • «Εάν το αιολικό (του Βερμίου) δεν σέβεται την υπάρχουσα κατάσταση της φύσης τότε δεν μπορούμε να είμαστε κει. Υπάρχουν άλλοι τόποι για χωροθέτηση αιολικών».
  • «Τα αιολικά «πάρκα» είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας σήμερα».

Τότε λοιπόν καταλήγοντας την τοποθέτηση μας επί των δηλώσεων του αναρωτηθήκαμε εάν θα υπάρξει ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ, ως δήμαρχος, υπερασπιζόμενος το μεγάλο «ΌΧΙ σε περεταίρω εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο».

Η απάντηση δυστυχώς φαίνεται πως έρχεται ανήμερα μιας σημαντικής ημέρας για την πόλη μας, της απελευθέρωσής της,με τα γεγονότα να επιβεβαιώνουν τους εφιάλτες μας! Ο Δήμαρχος, σε ανακοίνωση του στο ΔΣ γνωστοποίησε πως…. συναντήθηκε με εκπροσώπους του κατασκευαστικού κολοσσού της ΤΕΡΝΑ και πως φέρνει στο ΔΣ την κατασκευή αιολικού στην θέση «ΤΡΟΥΛΟΣ» για την οποία πάμπολλες φορές έχουμε μιλήσει.

 

Βάζει δηλαδή ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ, στην άκρη την ομόφωνηαπόφαση της κοινωνίας και του δημοτικούσυμβούλιουΝάουσαςγια "ΟΧΙ ανεμογεννήτριεςστα διοικητικά όρια του Δήμου Νάουσας" με μυστικέςσυναντήσεις και συζητήσεις με αυτούς που επιβουλεύονται το βουνό μας, ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.Προφανώς υποσχόμενος(;) επικύρωση προαποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ!

Οι κάτοικοιαυτού του τόπουμίλησαν και επιβεβαίωσαν το "ΟΧΙ" τους και στις εκλογές. Μια άλλη θέση, δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.

 

Καλούμεγια ακόμη μια φορά όλους τους φορείς του δήμουΝάουσας, όλους τους συμπατριώτες-ισσες μας να ξεσηκωθούμε, να συστρατευθούμε και να επιβάλουμε τη θέληση μας, κρατώντας το βουνό μας μακριάαπό την ανεπίτρεπτοόλεθρο των ανεμογεννητριών.

 

Τα…παζάρια για την ακριβή τοποθεσία(λίγο δεξιά, λίγο αριστερά) και τον αριθμότων τεράτων (5, 10, 15, φτου και βγαίνω…)είναι ο επικοινωνιακός ΔούρειοςΊππος για την ολοκληρωτικήκαταστροφή του βουνού μας σταδιακά. Είναι η κερκόπορτα, είναι η αυτΑΠΑΤΗ των όσων καταιγιστικά προπαγανδίζονται στα στημένα "ΜΜΕ" της χυδαιότητας και της βαρβαρότηταςπου εκμεταλλεύονται την άγνοια και την ανάγκη του (περισσότερου) κόσμου τάζοντας από ανταποδοτικά οφέλη στον δήμο, δουλειές με φούντες και θέσεις εργασίας, έως… τζάμπα ρεύμα στα νοικοκυριά.

 

Ας μας απαντήσει ο δήμαρχος λοιπόν και με την πολιτική αλλά και με την επαγγελματική του ιδιότητα:

  • Πως γίνεται δήμαρχε να συναντήθηκες με εκπροσώπους κατασκευαστικής ερήμην του ΔΣ και να φέρνεις θέμα κατασκευής αιολικού την στιγμή που υπάρχει η απόφαση του ΔΣ του 18 για «μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα όρια του Δήμου Νάουσας»; Ακόμα και αν το έκανες από… ευγένεια δεν είναι πιο ευγενές και απόλυτα πολιτικά/ηθικά έντιμο να ενημερώσεις το σώμα και με εντολή αυτού να συναντηθείς η όχι;

 

  • Ποιος πληρώνειγι΄αυτές τις "επενδύσεις";

 

  • Γνωρίζεις ότι το Βέρμιο έχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ;

 

  • Γνωρίζεις ότι δεν υφίσταται τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας και τι χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί το δίκτυο ΑΑΑΝ φυσήξει στο Βέρμιο και παραχθεί ρεύμα (λέμε τώρα..)

    ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΛΛΑΤΩΘΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ  ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ;

 

  • Τί θα γίνειόταντελειώσει ο 15ετης χρόνοςλειτουργίας τους;

 

  • Ποιος ο αντίκτυπος στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, στο μικροκλίμα και στον ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ;

 

  • Ποιος ο αντίκτυπος στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ και στις δυνατότητες (πλεον) αξιοποίησης του βουνού;

 

Τόσα πολλά και άλλα πολλά που δεν καταγράφονται στο σύνολό τους. Καλούμε ΌΛΟΥΣ να σταθούν με Θάρρος απέναντι στην ιστορία και την σπουδαιότητα των στιγμών. Η στάση μας θα καθορίσει το μέλλονμας ως πολίτες αυτής της πόλης.Να αποτελέσουμε ακόμα ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης, αξιοπρεπείας και υπερηφάνειας!».

 

Εκ του συντονιστικού