Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 16:55

Ο Τάκης Μαυρογιώργος σχετικά με την λειτουργία Μ/Γ Κλινικής στην Μ. Νάουσας του Γ.Ν. Ημαθίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η λειτουργία μιας Κλινικής στην Μονάδα Νάουσας του Γ.Ν. Ημαθίας ούτε απλή ούτε εύκολη είναι. Το ίδιο συμβαίνει και με την Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νάουσας.

Επειδή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο καθένας λέει το κοντό και το μακρύ του για τη λειτουργία του Γυναικολογικού – Μαιευτικού Τμήματος του Νοσοκομείου Νάουσας, καλό είναι να πούμε την πραγματικότητα.

 Η Γυναικολογική –Μαιευτική Κλινική στο Νοσοκομείο της Νάουσας έχει καταργηθεί με τον Οργανισμό του 2012 και μετατέθηκαν οι τότε υπηρετούντες Γυναικολόγοι και ο αντίστοιχος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Το 2016 ενεργοποιήσαμε την Προκήρυξη του 2011 για πρόσληψη δύο Γυναικολόγων στην Μονάδα Νάουσας και ήρθε και ανέλαβε υπηρεσία μόνο ένας και έτσι ξεκίνησε η λειτουργία Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου, δύο ημέρες την εβδομάδα. Στο τέλος του 2018 ενδιαφέρθηκε και δεύτερος Γυναικολόγος να εργαστεί στο Γ.Ν. Ημαθίας και προσελήφθη επικουρικός στην Μονάδα Νάουσας.

Η ειδικότητα των Γυναικολόγων είναι και χειρουργική ειδικότητα και η αποστασιοποίηση των εν λόγω χειρουργών από την ενάσκηση της χειρουργικής θα του αχρηστεύσει την εξειδίκευση.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ημαθίας έχει να διαχειριστεί δύο νοσοκομεία, της Νάουσας και της Βέροιας και η λειτουργία τους απευθύνεται σε όλους του Ημαθιώτες κατά κύριο λόγο άλλα και σε όλους τους Έλληνες και τους κατοικούντες στον Ελληνικό χώρο ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα ή εθνικότητα. Σχόλια του τύπου « πληρώνει η Νάουσα για την Βέροια» είναι λιγότερο άστοχα αν όχι κακόβουλα.

 Η Γυναικολογία είναι ειδικότητα που χρειάζεται προσωπική σχέση γιατρού – ασθενή και αυτή χτίζεται στο Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο, καθοδηγούμενοι οι ασθενείς από τον γιατρό για την διεκπεραίωση της ιατρικής πράξης ( Χειρουργείο – τοκετός) στην Κλινική της Μονάδας έδρας  Βέροιας του Γ.Ν. Ημαθίας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εργάζεται στην κατεύθυνση να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την πρόσληψη και άλλων Γυναικολόγων στο νοσοκομείο Νάουσας, να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του ώστε η λειτουργία να είναι ασφαλής για τον ασθενή.

 

                                                                                  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                                                         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ