Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

 
 

 
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 18:24

Τακτικά μαθήματα Σωματικής Επίγνωσης Feldenkrais στο ΚΑΠΗ Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


 

Μπορείτε να φανταστείτε μια ζωή χωρίς σωματικούς πόνους και εντάσεις; Μια ζωή όπου η κίνηση είναι απόλαυση;

Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια εκπαιδευτική σωματική μέθοδος που επιδρά στο νευρικό σύστημα και σκοπό της έχει να ανακαλύψουμε πώς να κινούμαστε  και να υπάρχουμε χωρίς περιττή προσπάθεια, πώς να είμαστε λειτουργικοί απολαμβάνοντας την κάθε μας κίνηση.

Ανάμεσα στα πολλά οφέλη της μεθόδου είναι η αυξημένη ευλυγισία, η αποδοτικότητα της κίνησης, η  καλύτερη στάση του σώματος, η αυξημένη  ενέργεια και αναπνευστική ικανότητα, η μείωση του πόνου και του άγχους, η καλύτερη διάθεση και η ενισχυμένη εγρήγορση, σκέψη και φαντασία

 

Τα μαθήματα αφορούν:

-Όσους θέλουν να βελτιώσουν τη στάση του σώματός τους και να κινούνται χωρίς πόνο και ένταση
-Όσους υποφέρουν από σοβαρά ορθοπεδικά και νευρολογικά προβλήματα
-Όσους θέλουν να παραμείνουν κινητικά αυτόνομοι και λειτουργικοί καθώς μεγαλώνουν

 

 

Επειδή το εύρος της κίνησης σε ένα μάθημα είναι μικρό και δίνεται σημασία στην ακρίβεια και όχι στην ποσότητα ή την ταχύτητα, όλοι ανεξάρτητα από την ηλικία ή το πόσο εξοικειωμένοι είναι με το σώμα τους μπορούν να ακολουθήσουν τα μαθήματα και να επωφεληθούν.

 

Λίγα λόγια για τη μέθοδο Feldenkrais

Ιδρυτής της μεθόδου είναι ο       Dr.Feldenkrais, ο οποίος αντλώντας από μια μεγάλη ποικιλία γνώσεων (ήταν μηχανολόγος μηχανικός, επιφανής φυσικός επιστήμονας και διακεκριμένος δάσκαλος πολεμικών τεχνών) κατέγραψε μαθήματα τα οποία ασχολούνται λεπτομερειακά με όλο το σώμα. Η μέθοδος βασίζεται σε αρχές της φυσικής, της βιομηχανικής και της εμπειρικής κατανόησης της διαδικασίας της μάθησης και της ανθρώπινης ανάπτυξης.

Η τακτική μαθητεία βοηθά στο να βελτιώσει κάποιος πλευρές της καθημερινότητάς του, από το απλό περπάτημα, ή το κάθισμα έως τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του σε πιο απαιτητικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον Feldenkrais «Όταν ξέρεις τι κάνεις, τότε μπορείς να κάνεις αυτό που επιθυμείς». Μέσω της επίγνωσης η κάθε βελτίωση είναι δυνατή.

 


Πρακτικές Οδηγίες

 

  • Φορέστε άνετα και ζεστά ρούχα (καθώς χαλαρώνουμε στο μάθημα είναι καλό να νιώθετε ζεστά)
  • Δεν χρειάζονται ειδικά παπούτσια καθώς τα μαθήματα γίνονται φορώντας μόνο κάλτσες
  • Θα υπάρχουν στρωματάκια στον χώρο στη διάθεσή σας. Μπορείτε ωστόσο εάν το επιθυμείτε να φέρετε το δικό σας
  • Εάν σκέφτεστε ότι κάποιο προσωπικό θέμα υγείας σας αποτρέπει από το να συμμετάσχετε καλό είναι να επικοινωνήστε προσωπικά με την εκπαιδεύτρια και να συζητήστε μαζί τις επιλογές σας.

 

 

…κάθε Παρασκευή 10.00-11.00!

 

Εκπαιδεύτρια: Θωμαή Μαγγανάρη

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6948409474

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"