Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 12:49

"Ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας - Τα 5 μέτρα που θα εφαρμόσουμε άμεσα"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που καταδεικνύουν την μείωση κατά 20,6% της οικοδομικής δραστηριότητας τον Μάρτιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, προκάλεσαν την αντίδραση του Αν. Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και υπ. βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

 

«Η οικοδομή που κάποτε ήταν ατμομηχανή ανάπτυξης για την οικονομία, οδηγήθηκε στη συρρίκνωση από την πολιτική της υπερφορολόγησης που επέλεξε η κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκδόθηκαν μόλις 1.152 νέες οικοδομικές άδειες» επεσήμανε, ο κ. Βεσυρόπουλος.

 

Ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στους πολίτες της Ημαθίας, αναφέρθηκε στις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, που περιλαμβάνουν:

 

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, που θα ισχύει για όλους.

 

-Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια.

 

-’Έκπτωση φόρου ίση με το 40% των δαπανών που καταβάλλονται για λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση υφιστάμενων κατοικιών.

 

-Αναστολή  του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων, για τρία χρόνια και επανεξέτασή του από μηδενικής βάσης τον τέταρτο χρόνο.

 

-Μείωση των δικαιολογητικών και της γραφειοκρατίας για την μεταβίβαση ακινήτων.

 

«Η ανάκαμψη της οικονομίας περνάει μέσα από την ενίσχυση και τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας», τόνισε ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.