Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 07:34

Τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων συζήτησε η Φρόσω Καρασαρλίδου με τις Διοικήσεις τους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο πλαίσιο των καθημερινών επαφών της με φορείς της Ημαθίας, η υποψήφιαβουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΟμοσπονδίαςΕπαγγελματιών & Βιοτεχνών Βέροιας κ. Θωμά Ζιώγα και τα μέλη του ΔΣ καθώςκαι με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κα Αθηνά Πλάτσικα -Τσιπουρίδου.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών έθεσε το θέμα της φορολόγησης, της καθυστέρησης πληρωμής των επαγγελμάτων που παρέχουνυπηρεσίες στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ, ένα μέτρο που κράτησε στη δουλειάπολλούς επαγγελματίες του χώρου, ενώ θετικό έκρινε το μέτρο των 120δόσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία (όπου πλέον μπορούν ναρυθμιστούν οι οφειλές τους μετά από μεγάλο “κούρεμα” των προσαυξήσεων,ενώ πολλοί μπορούν να πάρουν και σύνταξη), καθώς και τη μείωση τωνασφαλιστικών εισφορών στους χαμηλοεισοδηματίες.

Από τη μεριά του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκε ως θετικό μέτρο η αύξησητου κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, αλλά, όπως τονίσθηκε, θα έπρεπε να ενισχυθούν και οι επιχειρήσεις ώστε να μπορούννα αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους δυσκολίες. Τέθηκε το θέμα τουδικαιώματος των αυτοαπασχολούμενων να μπορούν με εργόσημο να απασχολούνάτομα περιστασιακά και επ΄αυτού η κα Καρασαρλίδου δεσμεύτηκε να τουποστηρίξει εφόσον είναι και πάλι βουλευτής.

Η κα Καρασαρλίδου τόνισε ότι «πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης ήταν ηεξασφάλιση της δωρεάν πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία των ανασφάλιστων, πουήταν και δικοί σας συνάδελφοι» και αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση τωνχρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία μέσω ρυθμίσεων (120 δόσεις,εξωδικαστικός συμβιβασμός), καθώς και στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης πουπροβλέπει:

- Σταδιακή μείωση προκαταβολής φόρου στο 50% για φυσικά πρόσωπα καιπροσωπικές επιχειρήσεις και στο 80% σε νομικά πρόσωπο

- Σταδιακή μείωση του πρώτου κλιμακίου του φόρου εισοδήματος στο 20%

- Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000€ και μείωσησυντελεστών για μεγαλύτερα εισοδήματα

-Μείωση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από 13% στο 11%

-Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω συνέχισης της διασταύρωσηςφορολογικών δηλώσεων - καταθέσεων.

«Θα πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ώστε να μην επιστρέψουμε ξανάστην εποχή των μνημονίων», τόνισε η κα Καρασαρλίδου.

 

.