Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 18:27

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στη Βέροια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Τετάρτη και την Πέμπτη επισκέφθηκε την Βέροια  ο Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας, Νεφελούδης Ανδρέας.

Κατά την παρουσία του επισκέφθηκε το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, όπου συζήτησε υπηρεσιακά θέματα (ενοποίηση των τριών ταμείων) με την διευθύντρια κα Σοφιανίδου Έφη και με  τους εργαζόμενους για θέματα ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ , όπου συζήτησε  με τον προϊστάμενο κ. Κυριάκο Αζή και υπαλλήλους του οργανισμού  θέματα που αφορούσαν τις εργατικές κατοικίες και τις  ρυθμίσεις για τα δάνεια του ΟΕΚ.

Επίσης πέρασε από  τα SUPERMARKETΣκλαβενίτη , όπου συναντήθηκε με εργαζομένους για την πορεία της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή της Βέροιας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Νεφελούδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στον πολυχώρο της Ελιάς, στην οποία  αναφέρθηκε στους απολυμένους των S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗ, στην ΕΝ.ΚΛΩ και σε εργασιακά θέματα, απαντώντας σε ανάλογες ερωτήσεις των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.

Αργά το μεσημέρι συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Επιθεώρησης εργασίας  κα  Κάτσιου Μαρία όπου τέθηκε το θέμα των ελέγχων των επιχειρήσεων και της έλλειψης προσωπικού στην υπηρεσία.

Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε από την ομάδα Δράσης Ανέργων Ημαθίας , στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ,  συγκέντρωση με τους απολυμένους του ΚΑΡΥΠΙΔΗ, με εργαζόμενους στην ΕΝ.ΚΛΩ καθώς και πολίτες της Βέροιας, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Η συζήτηση ήταν ζωντανή , πολύ ενδιαφέρουσα με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους ενδιαφερόμενους.

ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΥΠΙΔΗ

Ο Γ.Γ του υπουργείου για τους πρώην εργαζόμενους στα S/MΚαρυπίδη τόνισε ότι το υπουργείο έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βρεθεί μία λύση, αλλά η πλευρά του Καρυπίδη την τελευταία στιγμή αποχώρησε από την συμφωνία την οποία είχε αποδεχθεί το προηγούμενο βράδυ. Επίσης ενημέρωσε ότι εκκρεμούν 170 μηνύσεις από τις υπηρεσίες του υπουργείου και ότι όλοι οι πρώην εργαζόμενοι θα πάρουν το βοήθημα των 1000 ευρώ . Τέλος πρότεινε για τα επόμενα βήματα να συμβουλευτούν τους νομικούς τους για να μπορέσουν να δικαιωθούν.

ΕΝ.ΚΛΩ

Σχετικά με την ΕΝ.ΚΛΩ  τόνισε ότι η υπόθεση κολλάει  σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις σε σχέση με την σύνδικο , αλλά γρήγορα θα ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο με νομοθετική ρύθμιση που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο.

ΑΔΗΛΩΤΗ – ΥΠΟΔΗΛΩΜΕΝΗ  - ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Στη συζήτηση που ακολούθησε για τα εργασιακά θέματα ,  κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να κατέβουν στην Αθήνα για να συζητήσουν επιμέρους θέματα. Επίσης τόνισε ότι και στις τρεις περιπτώσεις οι έλεγχοι από το υπουργείο και τις κατά τόπους Επιθεωρήσεις εντείνονται παρ΄όλο που υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Νεφελούδης επισκέφθηκε τα γραφεία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών και Επαγγελματιών όπου σε κλίμα εποικοδομητικό , συζητήθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ,  με αιχμή τη ρύθμιση που θα κατατεθεί αρχές Νοεμβρίου για τις οφειλές σε Ασφαλιστικά ταμεία.

Για το θέμα αυτό στάθηκε σε δύο σημεία, στην περικοπή των προσαυξήσεων και των τόκων από τις οφειλές και στο ύψος των δόσεων, όπου τόνισε ότι αυτό θα είναι ανάλογα με το εισόδημα του κάθε ελεύθερου επαγγελματία και ότι δεν θα χάνεται η ρύθμιση από την πρώτη καθυστέρηση της δόσης.

 

                                                                                                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ