Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 17:14

Ο ΣΕΒΑΣ Νάουσας στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, συμμετείχαν συνολικά 60.000 δρομείς από 105 χώρες του κόσμου, καθώς και οι αθλητές των Special Olympics. Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας δόθηκε στις 09.00 το πρωί της Κυριακής στον Τύμβο του Μαραθώνα, με περίπου 20.000 δρομείς.

Υπό άσχημες καιρικές συνθήκες ο αγώνας αλλά  σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν πτοεί τους δρομείς, αφού μην ξεχνάμε ότι η συμμετοχή είναι εκείνη που μετράει. κάτι ωστόσο που δεν έκαμψε την πρόθεση αρκετού κόσμου ώστε να βρεθεί στη λεωφόρο Μεσογείων και να χειροκροτήσει για μία ακόμη χρονιά τους άξιους μαραθωνοδρόμους κάθε φύλου και κάθε εθνικότητας.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η φετινή διοργάνωση του αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ξεχωριστή στιγμή ήταν ασφαλώς και η παρουσία του Κώστα Γκελαούζου, που δεν ήταν απλά ο πρώτος Έλληνας δρομέας, αλλά κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο. Τερμάτισε τρίτος με το δεύτερο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών. Από τις ξεχωριστές στιγμές του Μαραθωνίου η παρουσία του τυφλού Κορεάτη Ντονγκ Χο Χαν. Με μια προηγμένη τεχνολογικά συσκευή, έτρεξε χωρίς συνοδεία και αυτά «μάτια οδηγός» τον κατηύθυναν με ασφάλεια σε τέσσερις και μισή ώρες στον τερματισμό.

Οι δρομείς από φέτος κέρδισαν το νέο μετάλλιο του αγώνα στο οποίο θα αναπαρίσταται μια διαφορετική ιστορική στιγμή από το αγώνισμα του Μαραθωνίου, καθώς και οι ελληνικές ρίζες του. Στην μια πλευρά θα διακρίνεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ενώ στην άλλη τα γεγονότα-ορόσημα από τη γέννηση, την εξέλιξη και σπουδαίες στιγμές του Μαραθωνίου που υπογράφουν σπουδαίοι εικαστικοί όπως οι Κώστας Βαρώτσος, Αλέκος Φασιανός και Γιάννης Ψυχοπαίδης. Σημειώνεται ότι τα νέα μετάλλια θα δίνονται από φέτος και για 8 χρόνια.

Με τον  ΣΕΒΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ έλαβαν μέρος και τερμάτισαν   στον Μαραθώνιο  οι  ΒΑ’Ι’ΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ,ΜΗΤΣΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΘΩΜΑΣ, ΤΣΑΓΚΕΡΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΣΙΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΑΔΗΣ  ΘΑΝΑΣΗΣ ,  στα 10 χιλιόμετρα  η ΜΟΥΡΛΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  και στα 5 χιλιόμετρα  οι  ΜΑΚΑΡΑΤΖΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ  και  ΦΡΑΓΚΗΣ  ΘΩΜΑΣ