Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 10:54

Άγνωστες Κορφές του Νοτιοδυτικού Βερμίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Σε τρεις κορυφές του  Νοτιοδυτικού Βερμίου ανέβηκαν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου οι Ναουσαίοι ορειβάτες : Χρήστος Παπαγιάννης  , Κώστας Μάϊνος και Γιώργος Καισαρίδης.

 Ξεκινώντας το πρωί της Κυριακής από την περιοχή κοντά στο «Ιμπιλί» πάνω από το «Ξηρολίβαδο» και μετά από πεζοπορία 14 χιλιομέτρων με πολύ δυνατό άνεμο ,ανέβηκαν στις κορυφές Λεύκες στα 1444 μέτρα υψόμετρο και Στεφάνι στα 1367 μέτρα υψόμετρο. Αν και κορυφές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο είχαν υπέροχη θέα προς τον «Μπούρινο»ή «Βούρινο» και το «Άσκιο» αλλά και στο μικρότερο ύψωμα του «Σκοπού» απέναντι από τον Πολύμυλο, ενώ έβλεπαν  και περιοχές στην πίσω μεριά του βουνού μας όπως τα «μαντριά του Αγίου Δημητρίου».

 Στην επιστροφή οι ορειβάτες μας πέρασαν από το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα και φτάνοντας στο αυτοκίνητο αποφάσισαν να επισκεφτούν , διασχίζοντας το « Ιμπιλί »( περιοχή με καταλύματα και μαντριά Σαρακατσαναίων που τα χρησιμοποιούν το καλοκαίρι, με χαρακτηριστικό την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής αλλά και την βρύση «Σουπουτίκα» με το κρυστάλλινο νερό ) και την κορυφή «Καστανιά» στα 1624 μέτρα υψόμετρο ,με το ενδιαφέρον ορόσημο χτισμένο πάνω σε παλιό πολυβολείο του Ελληνικού στρατού στο τέλος ενός ορεινού στρατοπέδου που εγκαταλείφθηκε κοντά στην δεκαετία του 1970. Και εδώ η θέα ήταν υπέροχη , τα "Πιέρια" και τα χωρία τους στα πόδια σου ,με τον "Αλιάκμονα" και τις τεχνίτες λίμνες του να χρωματίζουν ακόμα πιο έντονα τον πίνακα της φύσης !