Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 17:14

Δύο στα δυο για τον Ζαφειράκη στην Κατερίνη, το Σάββατο ντέρμπι με την Αλεξάνδρεια στο «Κλειστό»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Α ΕΚΑΣΚΕΜ      2η Αγωνιστική

ΑΓΕΠ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ=69-78

 

Η ομάδα του Ζαφειράκη κατάφερε και έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα της 'Α ΕΚΑΣΚΕΜ με την νίκη του απέναντι στην ΑΓΕΠ με 69-78. Μαζί με τους Αετούς, Αριδαία και Αιγίνιο αποτελούν τις 4 αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος.  Το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Αλεξάνδρεια που νίκησε στην 1η αγωνιστική την ΑΓΕΠ και  σ αυτήν την αγωνιστική είχε ρεπό. Με  νίκη απέναντι στην ''σκληροτράχηλη''  Αλεξάνδρεια  που πήρε νέο προπονητή και έκανε μεταγραφές, η ομάδα του Ζαφειράκη θα χει  φέρει εις πέρας με επιτυχία τον '' μισό Γολγοθά των πρώτων 6 αγωνιστικών . Ακολουθούν δύσκολα ματς με Αριδαία, Αιγίνιο και Πιερικός.

 

Όσον αφορά το παιχνίδι η ομάδα ήταν πίσω στο σκορ στα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα με τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύση κυρίως με μακρινά σουτ. Στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου αυτού, η ομάδα με μπροστάρηδες τους Τούφα-Σκουλαριώτη,οι οποίοι σκόραραν είτε κοντά, είτε μακριά από το καλάθι, ο Ζαφ προσπέρασε και δεν κοίταξε ξανά πίσω. (13-22). Η συνέχεια ήταν ανάλογη για την ομάδα του Ν. Τούφα. Ότι αλλαγή έκανε , έπιανε. Την σκυτάλη στο σκοράρισμα ανέλαβαν οι Μουρατίδης και Σιδηρόπουλος με τον Βάϊγκαντ να παίζει τα πρώτα 18 λεπτά, καθοδηγώντας την ομάδα με μαεστρία. Οι παίκτες του ΖΑΦ με φοβερούς συνδυασμούς έβρισκαν λύση προς το καλάθι την ώρα που οι γηπεδούχοι σκόραραν κυρίως βολές ή τρίποντα. Το ημ έκλεισε με 38-49

 

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα είχε κάποια σκαμπανεβάσματα κυρίως στην επίθεση. Ο Ν.Τούφας ''έριξε'' στο παρκέ τους Δίντση και Καπνά και η ομάδα πήρε άλλη πνοή. (54-61). Στην τέταρτη περίοδο όλη η ''παλιοσειρά'' της ομάδας ήταν συγκλονιστική, παίζοντας με υπομονή και πάθος, με αποτέλεσμα να γίνουν ένα κουβάρι με το άκουσμα της κόρνας. Η ομάδα ευχαριστεί για άλλη μια φορά τον Μπαξεβάνο Φ&Μ για τα νέα μπλουζάκια προθέρμανσης που πρόσφερε στο τμήμα.

 

ΣΥΝΘΕΣΗ (ΤΟΥΦΑΣ Ν-ΠΟΥΡΛΙΔΑΣ) Τούπος-Τούφας-Παυλίδης-Ράπτης-Σκουλαριώτης-Σιδηρόπουλος-Βαδόλας-Νικολαίδης-Μουρατίδης-Βάϊγκαντ-Δίντσης-Καπνάς

Επόμενος αγώνας το Σάββατο με την Αλεξάνδρεια  στις 18.00 στο ΔΑΚ Νάουσας.  Η ομάδα καλεί όλους τους μπασκετόφιλους της πόλης, να στηρίξουν την ομάδα σ αυτό το δύσκολο παιχνίδι.

 

Από το Τμήμα Μπάσκετ του Ζαφειράκη Νάουσας