Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 13:38

Ήττα του Ζαφειράκη στην Αριδαία στο μπάσκετ, το Σάββατο εντός με Αιγινιακό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν τα κατάφερε ο Ζαφειράκης για την 5η αγωνιστική της Α ΕΚΑΣΚΕΜ και ηττήθηκε στην Αριδαία με 68-56. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα μετά από δύο νίκες με Ίκαρους Γιαννιτσών και ΑΓΕΠ Κατερίνης . Στα άλλα ματς της αγωνιστικής Βατανιακος-Κιλκίς =68-44,   Μ.Α.Γιαννιτσών-Ίκαροι Γιαννιτσών =61-88,   Πιερικός-ΑΓΕΠ=55-78,  Αιγίνιο-Αλεξάνδρεια=54-61 κ Πανθηρες-Έδεσσα=107-34. Ρεπό οι Αετοί Βέροιας.

Όσον αφορά το ματς, ο Ζαφειράκης βρήκε γρήγορους πόντους από αιφνιδιασμούς κάνοντας τον προπονητή των γηπεδούχων να ζητήσει time out στα πρώτα 5 λεπτά με το σκορ στο 2-13. Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Ζαφειράκη ''κόλλησε'' επιθετικά και δέχτηκε καλάθια κυρίως με βολές ή τρίποντα. (11-15) Στην δεύτερη περίοδο  οι παίκτες του Ν. Τούφα δεν έβρισκαν εύκολους πόντους σε σχέση με τους αντιπάλους τους, που έτρεξαν ένα γρήγορο 8-0 και πήραν προβάδισμα στο σκορ. Δυστυχώς για την ομάδα της Νάουσας το ''διαιτητικό δίδυμο'' των  Στ.Ταρενίδη-Τοπαλίδη έδινε με μεγάλη ευκολία φάουλ υπέρ των γηπεδούχων. Αποτέλεσμα οι παίκτες της Αριδαίας να εκτελέσουν 30 βολές , έναντι 14 του Ζαφειράκη και οι τελευταίες 4 βολές δόθηκαν στους ''μικρούς''(Νικολαίδη-Παυλίδη)  όταν είχαν τα πάντα κριθεί.  Η επανάληψη στιγματίστηκε από τον καυγά μεταξύ Σκουλαριώτη-Μακρόπουλου με παίκτες να γίνονται ''κουβάρι'' και να ακολουθούν αποβολές και από τις 2 ομάδες. Από τον Ζαφειράκη τιμωρήθηκαν με αποβολή οι Βάιγκαντ( προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Μακρόπουλο) και Μουρατίδης( ήταν εντός παρκέ αμέτοχος, και σύμφωνα με τον κανονισμό είναι αποβολή του παίκτη) . Από την Αριδαία αποβλήθηκε ο Μακρόπουλος που χτυπούσε όποιον έβρισκε σε κατάσταση αμόκ και άλλοι 3 παίκτες που μπήκαν να ηρεμήσουν τα ''πνεύματα''.  Από το συμβάν αυτό και μετά ο Ζαφειράκης προσπάθησε να ναι ανταγωνιστικός χωρίς τους βασικούς του ''κοντούς'', με κύριους εκφραστές τους Τούφα, Σιδηρόπουλο, Ζαχαριάδη που σκόραραν με δυσκολία και έτσι  έφτασε το ματς έως τους 6π διαφορά. Τελικά το άκουσμα της κόρνας βρήκε τους γηπεδούχους με το ροζ φύλλο αγώνα και την ομάδα του Ζαφειράκη με πολλά παράπονα από την διαιτησία  και την συμπεριφορά των Ταρενίδη-Τοπαλίδη. (Ποιος ελέγχει τους διαιτητές που ναι οι πιο κερδισμένοι του αθλήματος, αν σφύριξαν καλά έναν αγώνα?) 

Ο Ν.Τούφας χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες που χε στην διάθεσή του με τους Τούπο και Νικολαϊδη να αγωνίζονται για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν.  

Επόμενος αγώνας για την ομάδα του Ζαφειράκη είναι το Σάββατο στις 20.30 στο ΔΑΚ Νάουσας με το Αιγίνιο.  Η παρουσία του κόσμου θα βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει στις νίκες και να ανέβει στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας.

 ΣΥΝΘΕΣΗ (ΤΟΥΦΑΣ Ν-ΠΟΥΡΛΙΔΑΣ) Τούπος-Τούφας-Παυλίδης-Νικολαίδης-Σκουλαριώτης-Σιδηρόπουλος-Βαδόλας-Ζαχαριάδης-Μουρατίδης-Βάϊγκαντ-Δίντσης-Καπνάς

 

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Το Σάββατο η ακαδημία του Ζαφειράκη θα υποδεχτεί  την ομάδα του Φιλίππου με τα τμήματα των 2006-07 και 2008-10. Στις 10.00 θα αγωνιστούν οι 2008-10 και στις 11.30 οι 2006-07.

Την Κυριακή η ομάδα του Θ. Πουρλίδα  θα υποδεχτεί για το πρωτάθλημα μίνι τον Φίλιππο Βέροιας στις 11.00 π.μ στο ΔΑΚ Νάουσας. Οι Δημ Πουρλίδας και Δημ Τσίλης πήραν μέρος στο κλιμάκιο της Β. Ελλάδας και έκαναν την πρώτη τους προπόνηση στο γήπεδο της Μίκρας, στην Καλαμαριά.

 

Από το Τμήμα Μπάσκετ του Ζαφειράκη Νάουσας