Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 14:15

Επίσκεψη Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας στο Δημαρχείο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Παρασκευή 15-2-19 η τάξη μας, η Στ΄ του 1ου Δημοτικού Σχολείου, επισκέφτηκε το Δημαρχείο στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και με αφορμή το κεφάλαιο της διοίκησης των δήμων.

Με τη συνοδεία του δασκάλου μας Χρήστου Τσίτση, φθάσαμε στο Δημαρχείο όπου μας υποδέχθηκε στην είσοδο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ.  Στέλιος Δάγγας που μας οδήγησε στο γραφείο του Δημάρχου.

Εκεί μετά το καλωσόρισμα του κ. Κουτσογιάννη και τις αρχικές συστάσεις, είχαμε την ευκαιρία να του θέσουμε πολλές ερωτήσεις σχετικές με τα προβλήματα της πόλης που εντοπίσαμε. Του ζητήσαμε επίσης να μας μιλήσει για τα μελλοντικά του σχέδια. Έτσι, μεταξύ άλλων, μάθαμε ότι το πρόβλημα των αδέσποτων είναι σύνθετο και δυσεπίλυτο. Σύντομα το ξενοδοχείο «Βέρμιο» θα επαναλειτουργήσει, το πάρκο θα αλλάξει εντελώς, θα υπάρχουν ηλεκτρικά ποδήλατα και η πλατεία με τους γύρω δρόμους της θα γίνει πεζόδρομος.

 Αφού ευχαριστήσαμε και αποχαιρετήσαμε το δήμαρχο, που μας αφιέρωσε πάνω από μισή ώρα απαντώντας με υπομονή σε όλες μας τις ερωτήσεις, οδηγηθήκαμε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από τον κ. Δάγγα και καθίσαμε στις καρέκλες των δημοτικών συμβούλων.  Ο κ. Δάγγας μας μίλησε για τη διοίκηση του δήμου, τις αντιδημαρχίες, τις υπηρεσίες και για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Αρκετή ώρα μιλήσαμε για τη μείωση των μαθητών στα σχολεία του δήμου μας που θα γίνει πιο εμφανής τα επόμενα χρόνια και για τα προβλήματα που θα προκύψουν. Ο χρόνος κύλησε γρήγορα και η επίσκεψή μας είχε φτάσει στο τέλος της.

Ευχαριστήσαμε τον Αντιδήμαρχο και αναχωρήσαμε για το σχολείο ικανοποιημένοι από την υποδοχή και την ξενάγηση στο δημαρχείο μας.

 

Οι μαθητές της  Στ΄ τάξης  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας