Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 21:36

«We are European, we are equal”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + στο οποίο συμμετέχει, φιλοξένησε από 26 έως 28 Φεβρουαρίου 6 καθηγήτριες (4 του Ιταλικού  σχολείου D'Alessandro Vocino και 2 του Ισπανικού IES Guadalquivir).

Την πρώτη ημέρα, μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο και την επίσημη υποδοχή από τον Δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη Νικόλαο, στο χώρο του σχολείου έγινε σύσκεψη για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων που θα ακολούθησουν στο τέλος Μαρτίου με την επίσκεψη των μαθητών. Το μεσημέρι  οι γονείς των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, παρέθεσαν γεύμα προς τιμή των φιλοξενουμένων. Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο Θυσίας, ενημερώθηκαν για το βιομηχανικό μονοπάτι της πόλης μας, με τελικό προορισμό την επίσκεψη στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας όπου ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο κ. Φανιάδη Φώτη για την ιστορία του προσφυγικού συλλόγου και θαύμασαν τα βιβλία του Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης που φυλάσσονται εκεί.

             Τη δεύτερη μέρα επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη όπου ξεναγήθηκαν στα Κάστρα, τον Άγιο Δημήτριο, την Αρχαία Αγορά, τη Ροτόντα, την Αψίδα του Γαλέριου και τέλος θαύμασαν τις αρχαιότητες στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η τρίτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στις αρχαιότητες της περιοχής μας με επίσκεψη και ξενάγηση στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, στους Μακεδονικούς τάφους και την Σχολή του Αριστοτέλη. Η ημέρα έκλεισε με ξενάγηση και γευσιγνωσία σε οινοποιείο και αποστακτήριο της πόλης μας.

            Η συνεργασία αυτή κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχής και εποικοδομητική ιδιαίτερα ενόψει της φιλοξενίας των μαθητών και καθηγητών των συνεργαζομένων σχολείων στη Νάουσα στις 25 Μαρτίου και για μία εβδομάδα.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Ο Διευθυντής

                                                                                               

                                                                                             Βαρθολομαίος Ιωάννης