Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

 
 

 

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 11:16

Ημέρα Ποίησης και Εαρινής Ισημερίας 21/3/2019

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο σχολείο Μαρίνας, Γιαννακοχωρίου, Πολλών Νερών

Με καλεσμένο τον ποιητή Ηλία Τσέχο

Ενθουσιασμός, αφθονία, ανάταση, ανθιστά μάτια, αγκαλιάσματα, ερωτήματα, ποιήματα, εκατοντάδες αύρες στίχων, χώρεσαν ευωδιαστά στις καρδιές όσων ανταμώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Δημοτικού Σχολείου Μαρίνας, με όλες τις τάξεις του, τους διδασκάλους του, την πρώτη ημέρα της άνοιξης, ίσης μέρας –νύχτας και παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, που καθιερώθηκε εδώ και 20 χρόνια, τιμώντας το λόγο, τη μεγαλύτερη τέχνη στη ζωή.

            Οι  μαθητές του σχολείου γεύτηκαν την παρουσία ενός εξαίρετου δημιουργού του τόπου μας και όλης της Ελλάδας, του Ηλία Τσέχου. Ο ποιητής κράτησε ψηλά τις κορφές της ανάσας των μαθητών και βύθισε πνοές της  ποίησης της τέχνης του, στο αίμα των νέων, αυτών της ανάγνωσης, της   χαράς, της  αρετής, της  ευγένειας στη ζωή, που ευτυχώς μας καταδέχεται ακόμα!

            Ο ποιητής, εύχαρις, κατέθεσε: «Η άνοιξη δε φεύγει, μένει εδώ, στα  βιβλία, στα όνειρα, στο κάθε βήμα μας, οδηγώντας το τιμόνι του βίου μέλλοντός μας».

            Δάσκαλοι και μαθητές ευγνωμονούν τον Ηλία Τσέχο,  για  την ανταπόκριση στην πρόσκλησή τους, για την ευκαιρία που τους έδωσε να μάθουν για την  τέχνη της ποίησης  από έναν αληθινό δημιουργό, και για τον εκρηκτικό   διάλογο που πυροδότησε η   παρουσία του.

           

 

 

                                   

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"