Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 11:28

Εθελοντικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο Υποστήριξης Μαθητών/τριών Δήμου Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ. στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Δήμου Νάουσας (Ειδικό Νηπιαγωγείο, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας παρουσία των κ.κ.: Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σ. Δάγγα,  Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Α. Μαυρίδου, Προϊσταμένης του ΚΕΔΔΥ Ημαθίας, κ. Ε. Αναγνώστου, Σχολικής Συμβούλισσας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 10ης Εκπ/κης Περιφέρειας, κ. Κ. Πηλείδου,  Σχολικού Συμβούλου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Π. Σταγιόπουλου και των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων.

Σκοπός της συνάντησης είναι  τα Σχολεία Ειδική Αγωγής και Εκπαίδευσης, να μεταμορφωθούν σε κύτταρα αλληλοϋποστήριξης και διαμόρφωσης της εκπαιδευτικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Οι δύο άξονες της συζήτησης ήταν η ίδρυση του Εθελοντικού   Εκπαιδευτικού Δικτύου Υποστήριξης Μαθητών/τριών Δήμου Νάουσας, μέσο του οποίου  επιτυγχάνεται  η διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών των σχολικών μονάδων προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο με συμβουλευτική υποστήριξη, εκμάθηση στρατηγικών μάθησης, πρώιμη αποτύπωση αναγκών και η πρωτοβουλία για το Πρόγραμμα Mentoring, που στοχεύει στην  αυτονόμηση των παιδιών και στην ένταξή τους στην ευρύτερη κοινωνία μέσο της καλλιέργειας υγιών στάσεων και αντιλήψεων και την προαγωγή του«Ευ Ζην».

Έμπρακτα αποδεικνύεται η πρόθεση των συντονιστών του Δικτύου να στηρίξουν την ελληνική οικογένεια, σε απλά ή και πιο σύνθετα ζητήματα, σήμερα, που αυτή το έχει τόσο ανάγκη και η ενδυνάμωση των μαθητών/τριών, ώστε να αναπτύξουν ολόπλευρα την προσωπικότητα και τις ικανότητες τους.

Τα στελέχη της εκπαίδευσης, ομόφωνα, ενίσχυσαν θετικά την προσπάθεια του Εθελοντικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Υποστήριξης,  καταθέτοντας ιδέες και προτάσεις και δηλώνοντας ότι θα είναι πρεσβευτές της εν λόγο πρωτοβουλίας σε όλα τα επίπεδα.