Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 
 

 

 

 
 

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 17:39

Mentoring

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Διεπιστημονική Ομάδα του Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μαθητών/τριών Δήμου Νάουσας με την επιστημονική καθοδήγηση του Σχολικού Συμβούλου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νάουσας, Δρ Πέτρου Σταγιόπουλου, υλοποιούν για πρώτη φορά στην πόλη το πρόγραμμα «Mentoring», ένα εθελοντικό δίκτυο ατόμων - εθελοντών (mentors), ευαισθητοποιημένων σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σεμιναριακή επιμόρφωση των 20 εθελοντών που δήλωσαν συμμέτοχη στη δράση, με στόχο να υποστηρίζουν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στη συνάντηση έγινε αναφορά στην ανάγκη των παιδιών, εφήβων και νέων για συστηματική επαφή, επικοινωνία και κοινωνική αλληλεπίδραση, τόσο με συνομηλίκους όσο και με ενήλικες εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί, στην οργάνωση και πραγματοποίηση της δράσης, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισης θεμάτων που θα προκύψουν.

Το απόφθεγμα του σεμιναρίου είναι ότι δε φθάνουν οι καλές προθέσεις, ο κοινωνικός και παιδαγωγικός εναγκαλισμός,  η ανοικτή στάση κατανόησης σε σχέση με τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, απαιτείται ισότιμη μεταχείριση, ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών, διερεύνηση αναγκών και εξεύρεση – ανάδυση προσωπικών κινήτρων. Μόνον με τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις ενδυναμώνονται οι πιθανότητες για ολόπλευρη ένταξη τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.   

Η επόμενη συνάντηση θα αφορά τους γονείς των μαθητών, που φοιτούν στα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης της πόλης, ώστε να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να μπορέσουν να στηρίξουν τα παιδιά τους στην κατεύθυνση μιας αυτόνομης ενήλικης ζωής.

 

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"