Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 20:24

Επιστολή του SOS Βέρμιο στους συνδυασμούς «Δύναμη Δημιουργίας» και «ΕΝΑ Μαζί»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιστολή στους συνδυασμούς, "ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" της κ. ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ επί της αναφοράς της για τις ΑΠΕ και το αιολικό στο Βέρμιο στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ.Τσέλιο και "ΕΝΑ ΜΑΖΙ" του κ. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ επι της αναφοράς του για τις ΑΠΕ στην δημοσίευση των βασικών πυλώνων του προγράμματός του, απέστειλε το συντονιστικό όργανο του SOS Βέρμιο.

 

Οι δυο επιστολές

 

 

Προς την «Δύναμη Δημιουργίας»

 

Νάουσα, 22 Απριλίου 2019
Αγαπητοί φίλοι/ες – Συναγωνιστές/τριες,

Η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών αποτυπώνει – φανερώνει στον τοπικό τύπο τις δηλώσεις της υποψήφιας δημάρχου Νάουσας με τον συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας Νάουσας» κ. ΊΛΙΑΣ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ για το θέμα των «αιολικών» στο Βέρμιο. Προς ενημέρωση του κόσμου μεταφέρουμε αυτολεξεί το απόσπασμα όπως αυτό αποτυπώνεται στην εφημερίδα «Μακεδονικά Νέα» (αρ. φύλλου 1885). Στο θέμα της κοινής συνέντευξης τύπου με τον κ. Τσέλιο για την ανακοίνωση της πολιτικής τους σύμπραξης διαβάζουμε χαρακτηριστικά:

«Υπέρ της αιολικής ενέργειας τάχθηκε η κ. Ιωσηφίδου, η οποία, όπως είπε, υποστηρίζει κάθε είδους ΑΠΕ που προστατεύει το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Σε ο,τι αφορά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο, πάνω από τη Νάουσα, είπε ότι θα εξεταστεί ενδελεχώς, με εξειδικευμένες μελέτες».

Σε απάντηση της κ. Ιωσηφίδου (και προφανώς και του κ. Τσέλιου με τον οποίο λογικά συμφωνεί) ενημερώνουμε πως μας ικανοποιεί το γεγονός της τοποθέτησής της, την σεβόμαστε, την καταγράφουμε και την θέτουμε εις γνώση των πολιτών. Δεν μας εκπλήσσει η θέση που εκφράζει μιας και είναι προ πολλού καταγεγραμμένη η δήλωσή της επί θητείας Καραμπατζού (όταν το 2012 ψηφίστηκε το «ναι με λιγότερες ανεμογεννήτριες») πως «εμένα μου αρέσουνε να τις βλέπω».

Η αναφορά στο χιλιοπαιγμένο δίλλημα «υπέρ η κατά στην αιολική ενέργεια» (καθώς και το «απε ή λιγνίτης») είναι συνειδητή υπεκφυγή και ξεκάθαρη προσπάθεια γενίκευσης ενός ζητήματοςμε ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. Όλοι πια γνωρίζουνε πως ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΥΛΩΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (και σε δεύτερο λόγο ο λιγνίτης). Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως δεν το γνωρίζει η κ. Ιωσηφίδου της οποίας το επιστημονικό, γνωστικό επίπεδο άπτεται του επαγγέλματός της. Όπως επίσης αδυνατούμε να πιστέψουμε πως δεν γνωρίζει το αδιανόητου μεγέθους περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει η εγκατάσταση τους και πολύ περισσότερο η μετέπειτα εγκατάλειψη τους.
Τέλος, πως και πότε περιμένει-ουν να εξεταστεί το ζήτημα του Βερμίου; Κοντεύει μια δεκαετία που παραμένουν - περιμένουν ενεργότατες άδειες οι οποίες πλέον δημοπρατούνται και με διαδικασίες fast track ξεκινούν να εγκαθίστανται.

Για όλα τα παραπάνω εμείς θα συνεχίσουμε να ρωτάμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ το ένα και μοναδικό: Θα υπερασπιστείτε το μεγάλο ΟΧΙ του Φλεβάρη του 2018 για ΜΗ περεταίρω εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο;

Με δεδομένη την απάντηση και της κ. Ιωσηφίδου, για τον δήμο Νάουσας, αναμένουμε να απαντήσει ο εναπομείνασας κ. Νίκος ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΑ ΜΑΖΙ». Υπενθυμίζουμε πως ανοιχτά ΚΑΤΑ της περεταίρω εγκατάστασης ανεμογεννητριών έχουν ταχθεί οι κ.κ. Μυλωνάς με επιστολή προς το SOS Βέρμιο και Τσουκαλάς με την τοποθέτησή του στην πρόσφατη ημερίδα της ΛΑΣ. Η θέση του νυν δημάρχου κ. Κουτσογιάννη είναι επίσημα γνωστή με… «Δεν θα ήμουν αρνητικός σε μια… «μικρή» εγκατάσταση» όπως αυτή διατυπώθηκε σε διαδικτυακή συνέντευξή του στον κ. Ελευθεριάδη για λογαριασμό της «Ημερησίας» τον Γενάρη του 18.

Υγ.Η επιλογή της εφημερίδας Μακεδονικά Νέα για το απόσπασμα των λεγομένων της κ. Ιωσηφίδου είναι παντελώς τυχαία.

 

 

Προ την  «ΕΝΑ Μαζί»

 

Νάουσα, 24 Απριλίου 2019
Αγαπητοί φίλοι/ες – Συναγωνιστές/τριες,

Μετά την τοποθέτηση της κ. Ιωσηφίδου , ταυτόχρονα, καταγράφηκε στην ειδησεογραφία και η θέση του συνδυασμού «ΈΝΑ ΜΑΖΙ» του υποψηφίου δημάρχου Νάουσας κ. Νίκου ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ για τις ΑΠΕ. Προς ενημέρωση του κόσμου μεταφέρουμε αυτολεξεί το απόσπασμα όπως αυτό αποτυπώνεται στην εφημερίδα «ΦΩΝΗ της ΝΑΟΥΣΗΣ» (αρ. φύλλου 3397).

Στην διακήρυξη των βασικών στοιχείων του προγράμματος του συνδυασμού, στην ενότητα «υποδομές», δεύτερο κατά σειρά, διαβάζουμε: «Ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Δήμου μας με σεβασμό στο περιβάλλον και την ταυτότητα της περιοχής μας».

Η απάντησή μας προς τον κ. Καρανικόλα εν αρχή δεν διαφοροποιείται από αυτή προς όλους τους επικεφαλής υποψηφίους για τον δήμο της Νάουσας. Μας ικανοποιεί το γεγονός της τοποθέτησής του συνδυασμού, σεβόμαστε την άποψη, την καταγράφουμε και την θέτουμε εις γνώση των πολιτών.

Επι της ουσίας  όμως αναφέρουμε στον κ. Καρανικόλα πως η ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΗ αναφορά σε…  ΑΠΕ δεν συνάδει επ ουδενί με την ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΡΚΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ εγκατάστασης «αιολικών» στο Βέρμιο που αντιπαλεύουμε χρόνια και για την οποία αγωνιούμε και φωνάζουμε. Μεταφράζουμε την ΑΟΡΙΣΤΗ αναφορά για «ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων ΑΠΕ» ως ξεκάθαρο ΥΠΕΡ για περεταίρω εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Η δε, χιλιοειπωμένη αναφορά και… ευαισθησία για «σεβασμό στο περιβάλλον» με «πράσινη ενέργεια» απορρέουσα από ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ είναι πια ανέκδοτο.

Περιμένουμε τον κ. Καρανικόλα να μας διαψεύσει. Του γνωστοποιούμε πως ο τέως Δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός, του οποίου την (πολιτική) υποστήριξη έχει, αναγνώρισε το λάθος της απόφασης του 12΄(επι δημαρχίας του) για εγκατάσταση (μικρότερου αριθμού) ανεμογεννητριών και πρωτοστάτησε στην ανατροπή τον Φλεβάρη του 18’.

Με τα δεδομένα αυτά ΞΑΝΑρωτούμε τον κ. Καρανικόλα το ένα και μοναδικό:
ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ» του ΦΛΕΒΑΡΗ του 18΄ για ΜΗ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ στο ΒΕΡΜΙΟ;

 

Υγ. Η επιλογή της εφημερίδας «Φωνή της Ναούσης  για την καταγραφή της θέσης του προγράμματος του συνδυασμού «Ένα Μαζί» είναι παντελώς τυχαία.


Υγ1: Παρ’ ότι ειδησεογραφικά η αναφορά της κ. Ιωσηφίδου και του συνδυασμού του κ. Καρανικόλα βρέθηκαν μαζί στις εφημερίδες του Σαββάτου της 20ης Απριλίου εκ παραδρομής και μόνο έπεσε στην αντίληψή μας πρώτη η αναφορά της κ. Ιωσηφίδου. Εξού και χρονικά η τυχαία τοποθέτησή μας πρώτα για την κ. Ιωσηφίδου.