Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 

 
 
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 19:09

Ενημέρωση για τα δυο μεγάλα έργα του δήμου, το νέο δημαρχείο Νάουσας και το Ανοικτό Εμπόριο (OpenMall) (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενημέρωση για τα δυο μεγάλα έργα του δήμου στα οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση τους, δηλαδή το νέο Δημαρχείο της Νάουσας, προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ και το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) προϋπολογισμού 1.760.000 ευρώ, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, το μεσημέρι της Τετάρτης, παρουσία του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Νάουσας Άγγελου Κάλλη, και της Βάσως Παπαδημητρίου.

Θυμίζουμε πως το νέο δημαρχείο εντάσσεται στη δράση ΕΠΑνΕΚ- ΕΣΠΑ 2014- 2020. Αφορά το αναξιοποίητο κομμάτι της πρώην ‘Βέτλανς’ και προβλέπει νέους χώρους διοίκησης και μια σύγχρονη αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, συνεδριακό χώρο και αμφιθέατρο στο τρίτο επίπεδο του κτηρίου, χώρο εκδηλώσεων (θέατρο) 200 θέσεων, καθώς και υπόγειο σύγχρονο πάρκινγκ 100 θέσεων. Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο Δημαρχείο της Νάουσας θα είναι ‘πράσινο’, 100% ενεργειακό, αφού θα τροφοδοτείται από τον παρακείμενο υδροηλεκτρικό σταθμό και θα διαθέτει φωτοβολταϊκά στη στέγη. Παράλληλα, θα ενσωματώνει δεκάδες καινοτομίες, όπως κεντρικό σύστημα φωτισμού και θέρμανσης, αλλά και πολλές έξυπνες εφαρμογές προς όφελος του πολίτη. Αρχιτεκτονικά, θα συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Επίσης, το  Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου περιλαμβάνει σειρά έργων υποδομής και παρεμβάσεις σε συγκεκριμένη περιοχή (Κωνσταντινίδη, πλατεία Καρατάσου, Ζαφειράκη, Δημ. Βλάχου) στην κατεύθυνση της βελτίωσης της λειτουργικότητας, της προσβασιμότητας και της αισθητικής αναβάθμισης του εμπορικού κέντρου, με στόχο την αναζωογόνηση της αγοράς. Οι παρεμβάσεις αφορούν πεζοδρομήσεις (ξέχωρες από εκείνες του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης), νέο φωτισμό, νέο εξοπλισμό, έξυπνες εφαρμογές, παρεμβάσεις στοχευμένης αισθητικής στις προσόψεις των καταστημάτων κ.ά.), με στόχο να καταστεί το κέντρο ένας ελκυστικός χώρος για δημότες και επισκέπτες, με δράσεις Πολιτισμού, Εκπαίδευσης κ.λπ.

 

«.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"