Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 20:37

Αποψίλωση στρεμμάτων από δημοτικό δάσος για δημιουργία υδροηλεκτρικού σταθμού και η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το θέμα της αποψίλωσης 8 στρεμμάτων από δημοτικό δάσος για τη δημιουργία υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση «Καραμπουρνάκι», στάθηκε αιτία για να ακουστούν διάφορες απόψεις για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας της Δευτέρας.

Για ιδιωτικοποίηση της ενέργειας μίλησε ο Λάκης Λακηνάνος, ενώ όπως δήλωσε ο Θωμάς Τσουκαλάς, «εκτός από έργα της ΤΕΡΝΑ τώρα βλέπουμε υδροηλεκτρικό μέσα στο δάσος; υπάρχει σχεδιασμός από το δήμο;».

Ο κ. Χατζηιωννίδης  τόνισε πως πρέπει «να προσέξουμε πως θα ζήσουν τα παιδιά μας, δεν είναι τόσο απλό δεν γίνεται έτσι, είναι ένας κύκλος να μη δίνουμε άδειες για γεννήτριες και υδροηλεκτρικά που καταστρέφουν το περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν πάρουμε θέση να αλλάξουμε το branding μας και  να βάλουμε μια ανεμογεννήτρια», είπε ο κ. Δολδούρης, ενώ ο κ. Τόσιος μίλησε για ανάγκη δημιουργίας σοβαρής μελέτης έτσι ώστε ο δήμος να μπορεί να χωροθετεί τέτοιου είδους επενδύσεις, μόνο αν αυτό είναι σύμφωνο με την προστασία του περιβάλλοντος.

«Κατατεμαχίζεται όλος αυτός ο πλούτος, όφειλε ο δήμος να κάνει χαρτογράφηση και ολοκληρωμένη μελέτη», υπογράμμισε ο Γιάννης Μυλωνάς.