Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 12:09

Συμφωνία Ευξείνου Λέσχης – Δήμου Νάουσας για εξεύρεση κοινού χώρου εγκατάστασης των κειμηλίων της Βιβλιοθήκης Αργυρούπολης του Πόντου (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μετά τα όσα συνέβησαν χθες Κυριακή, σε συμφωνία κατέληξαν τελικά η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας  και ο Δήμος Νάουσας  για την εξεύρεση κοινού χώρου εγκατάστασης των κειμηλίων της Βιβλιοθήκης Αργυρούπολης του Πόντου.

Το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχη Φώτης Φανιάδης και μέλη του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του δημαρχείου, στη συνέχεια τους δέχθηκε στο γραφείο του  ο Νίκος Κουτσογιάννης και μετά από μια ώρα συζητήσεων, έκαναν κοινή δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ.

Η κοινή δήλωση 

 

Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης και ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας κ. Φανιάδης προβαίνουν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

Προς άρση των όποιων παρεξηγήσεων, δηλώνουμε  τη συμφωνία μας στην πρόταση του Δημάρχου να προχωρήσουμε από κοινού στην εκκίνηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών προκειμένου να εξασφαλίσουμε πως  το κοινό μας όραμα για τη δημιουργία ενός χώρου αντάξιου της σημασίας των προς φιλοξενία κειμηλίων θα γίνει σύντομα πραγματικότητα. Στόχος μας να καταστήσουμε τη Νάουσα πόλο αναφοράς για τον Ποντιακό Ελληνισμό μέσω της ανάδειξης του πλούτου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης.

 

Σχετικά Άρθρα