Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 13:41

Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας σε ΟΑΕΔ και ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρά την έντονη χιονόπτωση μέλη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και σωματείων με επικεφαλής τον πρόεδρο Σάκη Τσίτση, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στον ΟΑΕΔ και στο ΠΕΔΥ Νάουσας (πρώην ΙΚΑ),  όπου παρέδωσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας για την προστασία των ανέργων και τη μη υποβάθμιση του ΠΕΔΥ Νάουσας.

 

Ψήφισμα διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Νάουσας

«Η Κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων διαμορφώνει μέτρα ελέγχου και κυρώσεις σε βάρος των ανέργων, σε περίπτωση που αρνηθούν να αποδεχτούν εργασία ή συμμετοχή σε πρόγραμμα με τους όρους που προτείνει. Ο ΟΑΕΔ απειλεί με αφαίρεση ακόμα και αυτού του πενιχρού επιδόματος ανεργίας των 360€ το μήνα για τους επιδοτούμενους ανέργους και τη στέρηση της «κάρτας ανεργίας» για τους μη επιδοτούμενους. Με τον τρόπο αυτό αυξάνει την πίεση στους ανέργους να ρίξουν την απαιτητικότητα τους και να αποδεχτούν άθλιους μισθούς και συνθήκες δουλειάς με επιπτώσεις και στους σημερινούς εργαζόμενους.

Γίνεται φανερό ότι ο ΟΑΕΔ μετατρέπεται σε σύγχρονο δουλεμπορικό οργανισμό. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την πολιτική που κλέβει τα λεφτά των εργαζομένων, τον πλούτο που παράγουν και τον χαρίζει σε μια χούφτα βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αντί να προστατεύσει τους άνεργους, γιατί αυτό απαιτεί η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Δε θα το επιτρέψουμε, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Διεκδικούμε άμεσα:

Άμεση κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία

Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ

Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνεται το κράτος και οι εργοδότες.

Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καμιά διακοπή ρεύματος – νερού σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους

Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο, διαγραφή των χρεών από τόκους».

 

Ψήφισμα διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Νάουσας

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα πλαίσια των περικοπών – μείωση δαπανών των κοινωνικών παροχών, επιδιώκει τη συγχώνευση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Νάουσας με αυτές της Βέροιας.

Έχει ήδη ετοιμαστεί συγκεκριμένο σχέδιο συγχώνευσης εν κρυπτώ, χωρίς να ενημερωθεί κανένας.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ εξυπηρετούν στο δήμο της Νάουσας 34.500 κατοίκους (εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους).

Η σημερινή κυβέρνηση πιστή στις επιδιώξεις Ε.Ε. και κεφαλαίου όχι μόνο προχωρά σε μεγάλες περικοπές σε υγεία – κοινωνική ασφάλιση –πρόνοια, σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, αλλά ταλαιπωρεί ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώμα δυσκολεύοντας ακόμα και τη φυσική πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα θα ταλαιπωρούνται ΑΜΕΑ, υπερήλικες κλπ.

Δε θα το επιτρέψουμε!

Όπως και στο παρελθόν αποτρέψαμε το οριστικό κλείσιμο του ΙΚΑ, έτσι και τώρα!

         Δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους! Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση!

         Πλήρη στελέχωση του ΙΚΑ και του Νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό».

 

Σχετικά Άρθρα