Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 16:56

Παρουσίαση του βιβλίου “Γαστρονομικές κοινότητες - Γαστρονομικοί προορισμοί”

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στον πολυχώρο πολιτισμού “Χρήστος Λαναράς”, Βέτλανς στη Νάουσα

 

Ένα βιβλίο προβληματισμού και δράσης για την ελληνική γαστρονομία από τον Γιώργο Πίττα

 

 

Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης και ο Σύνδεσμος Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Πίττα “Γαστρονομικές κοινότητες - Γαστρονομικοί προορισμοί”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, στις 6 το απόγευμα στον πολυχώρο πολιτισμού “Χρήστος Λαναράς»,  Βέτλανς, στην αίθουσα διαλέξεων.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σταύρος Βαλσαμίδης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Νάουσας, η Μπήλιω Τσουκαλά, δημοσιογράφος, ο Βασίλης Λαφάρας, εστιάτορας, ο Δημήτρης Μάντσιος, Πρόεδρος Ξενοδόχων Ν. Ημαθίας και ο Χριστόφορος Γεωργιάδης, από το οινοποιείο Αργατία.

 


Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

Ο Γιώργος Πίττας, ξενοδόχος, επικεφαλής του Ελληνικού Πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συγγραφέας και ιδρυτής της ιστοσελίδας GreekGastronomyGuide, στο 7ο βιβλίο του «Γαστρονομικές Κοινότητες-Γαστρονομικοί προορισμοί», θέτει προβληματισμούς και προτείνει δράσεις,  έτσι ώστε ο γαστρονομικός πλούτος κάθε τόπου να αξιοποιηθεί και να γίνει, μέσα από την αφύπνιση των κοιμισμένων συλλογικοτήτων, μοχλός ανάπτυξης για την  ελληνική γαστρονομία και την οικονομία της χώρας.

 

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στα υποψήφια μέλη των γαστρονομικών κοινοτήτων, δηλαδή σε όλους τους επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου του αγροδιατροφικού κλάδου, της εστίασης και του τουρισμού.

 

Σκοπός του βιβλίου δεν είναι μόνο η διεύρυνση των γνώσεων των επαγγελματιών, η ευαισθητοποίησή τους στους θησαυρούς της γαστρονομίας του τόπου τους και η προετοιμασία τους για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, του θεσμού των Γαστρονομικών Κοινοτήτων.

 

Με συγκεκριμένες προτάσεις δράσεων, το βιβλίο καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η γαστρονομία θα προσδώσει αξία σε κάθε τόπο, θα ενισχύσει την ταυτότητα κάθε τουριστικού προορισμού, θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου, αλλά και στην τοπική οικονομία γενικότερα.

 

Το βιβλίο επιδιώκει να γίνει οδηγός δράσης, ένα εγχειρίδιο συμπεριφοράς.

 

 

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Πίττας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.

Σχεδιαστής επίπλων και interiordesigner(Νέο Κατοικείν) έκανε παράλληλες σπουδές πολιτικής οικονομίας και κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris8 (Vincennes).

Ως ξενοδόχος στην Πάρο (LefkesVillageHotel), διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.).

Aπό το 2010 ως το 2017 ως μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ  ήταν επικεφαλής του “Ελληνικού Πρωινού” σχεδίασε και ανάπτυξε  το εν λόγω πρόγραμμα.

 

Βιβλία του: 

Σημάδια του Αιγαίου (2007),

Πάρος, οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο (2008),

Αθηναϊκή ταβέρνα (2009),

Πανηγύρια στο Αιγαίο (2011), 

Τα καφενεία της Ελλάδας (2013),

Οι θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας (2015) 

 

Το 2016 δημιούργησε το Greekgastronomyguide.grμια ιστοσελίδα που καταγράφει τον γαστρονομικό πολιτισμό της χώρας και αναδεικνύει τους γαστρονομικούς θησαυρούς κάθε τόπου.

 

Το 2018 μεταφέρει τις εμπειρίες του και τους οραματισμούς του στο εγχειρίδιο «Γαστρονομικές κοινότητες-Γαστρονομικοί προορισμοί».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"