Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 21:28

Πετυχημένη η διάλεξη «ο Μέγας Αλέξανδρος στην Πνευματική Παράδοση και την Τέχνη του Βυζαντινού Ελληνισμού»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι ΦΙΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ σε συνεργασία με την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΛΟΓΙΟΣ» διοργάνωσαν με επιτυχία την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς, στην αίθουσα ΕΡΙΑ, την διάλεξη με τίτλο «ο Μέγας Αλέξανδρος στην Πνευματική Παράδοση και την Τέχνη του Βυζαντινού Ελληνισμού» με ομιλητή τον κ. Δημήτριο Κουγιουμτζόγλου. Τον κ. Κουγιουμτζόγλου προλόγισε η κ. Μαρία Τορορή, αντιπρόεδρος των ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια.

Ο κ. Κουγιουμτζόγλου είναι ιστορικός- αρχαιολόγος με μεταπτυχιακό τίτλο στην αρχαιολογία, εκπαιδευτικός και διπλωματούχος ξεναγός. Έχει δημοσιεύσει μια σειρά από άρθρα και εισηγήσεις σχετικά με τον Μ. Αλέξανδρο και είναι συγγραφέας του βιβλίουΟ Μέγας Αλέξανδρος του Ελληνισμού: Αρχαιότητα, Βυζάντιο, Νεότερη και Σύγχρονη Ελλάδα (εκδ. Σαΐτα, 2016).

Στην πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξή του ο κ. Δ. Κουγιουμτζόγλου με παραδείγματα και τεκμηρίωση, ανέδειξε τον Μ. Αλέξανδρο ως ένα πρότυπο ηγεμόνα, ο μύθος του οποίου κατάφερε να επηρεάσει την πνευματική παράδοση και την τέχνη του βυζαντινού ελληνισμού.

Η διάλεξη είναι διαθέσιμη στο κανάλι των Φίλων Ιστορικού Αρχείου Νάουσας στο YouTube:

https://youtu.be/atucM3BVYnA?si=Mqo8w6kYk9zMRHi9