Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 17:22

«Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω, Εκφράζομαι, Δημιουργώ»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Τρίτη 15/05/2018 26 μαθητές της  Β τάξης  του Γυμνασίου  Επισκοπής συμμετείχαν  σε ένα καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Ο Κόσμος της Μουσικής, Γνωρίζω, Εκφράζομαι, Δημιουργώ» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα εκπόνησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετέχουν και υποστηρίζουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε  δημιουργική περιήγηση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που πλαισιωνόταν  από θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα.  Είχε  ως στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν την αξία της μουσικής μέσα σε ένα χώρο πολιτισμού, να λειτουργήσουν δημιουργικά και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Τους μαθητές συνόδευσαν η καθηγήτρια μουσικής Μπαλτζή Παντελίδου Σοφία η διευθύντρια του σχολείου κα Κατσίκα Μαρία και η φιλόλογος  κα Παπαιωάννου Αγγελική .