Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 14:25

H «Αράπιτσα» στην Πελοπόννησο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού η «Αράπιτσα» ταξίδεψε αυτό το καλοκαίρι από τις  11 έως και τις 15 Ιουλίου στην Πελοπόννησο και στις 18 & 19  Ιουλίου στη Θράκη προσκεκλημένος από τους πολιτιστικούς Συλλόγους: «Λαογραφικός Σύλλογος οι Ρίζες»  της Αμαλιάδας, «Οι Φίλοι της παράδοσης» του Γαλατά και « Πολιτιστικός Σύλλογος Άβατα» της Ξάνθης για να συμμετάσχει στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις τους.

Η αποστολή των εφήβων και ενηλίκων χορευτών και χορευτριών πήραν μέρος στις «πολιτιστικές εκδηλώσεις  καλοκαίρι 2015»  στην Αμαλιάδα και «Σαρώνεια 2015» στο Γαλατά και τον Πόρο ή δε παιδική ομάδα στο Άβατο της Ξάνθης στο 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών παιδικών και εφηβικών συγκροτημάτων  «Τα παιδιά χορεύουν για τα παιδιά»

 

Οι χορευτές και χορεύτριες όλων των τμημάτων ενθουσίασαν τους διοργανωτές , τους άλλους συμμετέχοντες  και το κοινό δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους προβάλλοντας μέσα από το χορό και τη μουσική την τοπική μας παράδοση καθώς  και την κουλτούρα της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, γνωρίζοντας παράλληλα την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Με τις άψογες φορεσιές τους, την επιδεξιότητα στις χορευτικές φιγούρες, την τάξη στο χορό, τη λεβεντιά και την υπερηφάνεια, τη χάρη, τη σεμνότητα και το ήθος  τους  έδωσαν το καλύτερο δείγμα νέων ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους και τιμούν την παράδοση και δικαιολογημένα απέσπασαν τα εγκώμια και τα συγχαρητήρια όλων.

Οι συμμετέχοντες είχαν παράλληλα την ευκαιρία να επισκεφθούν χώρους πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος αλλά και να απολαύσουν τη θάλασσα και τις ομορφιές της.

Τις αποστολές συνόδευσαν τα μέλη του Δ.Σ. Δραγουμάνου Πόπη, Καρυδά Μαρία, Δημητρίου Εύη, Κάππα Τασούλα, Πίπιλα Μαρία, Δεινοπούλου  Ρηνούλα, ο χοροδιδάσκαλος Πίπιλας Γιώργος, γονείς,μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

 

 

Σχετικά Άρθρα