Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 12:03

Η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας στην Τήνο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τετραήμερη εκδρομή στην Τήνο, το νησί της Μεγαλόχαρης, διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας από τις 19 έως τις 22 Ιουλίου. Οι φίλοι, τα μέλη και οι μαθητές του συλλόγου, που συμμετείχαν στην εκδρομή, επισκέφθηκαν την εκκλησία της Παναγίας της Τήνου και προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της, ενώ παράλληλα περιηγήθηκαν σε περιοχές του νησιού, ανακαλύπτοντας έτσι την απαράμιλλη ομορφιά του.

Παράλληλα το εφηβικό τμήμα ποντιακών χορών συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Τήνου, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στο γραφικό χωριό Πύργος. Το κοινό κατενθουσιάστηκε με την παρουσία του συλλόγου, ενώ εμφανές ήταν το ενδιαφέρον και η συγκίνηση όλων, για την Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως και τις προσπάθειες διάσωσής της, στις οποίες και αναφέρθηκε ο πρόεδρος κ. Φανιάδης Φώτης. Μετά το πέρας  της εκδήλωσης η Ε.Λ.Π.Ν. προσέφερε ψηφιοποιημένα αρχεία της βιβλιοθήκης και ιστορικά βιβλία, αναφερόμενα στον Πόντο, και αντίστοιχα αναμνηστικά απένειμαν από την πλευρά τους το Π.Ι.Ο.Π. και ο Δήμος Τήνου.

Το δεδομένο είναι ότι η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, η Χορευτική Ομάδα Τήνου, το χορευτικό του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου «Σπονδή Τηνίων» και το χορευτικό του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας, που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση, ταξίδεψαν το κοινό στις παραδόσεις ολόκληρης της Ελλάδας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 3ο φεστιβάλ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η αντιδήμαρχος Τήνου, ο εκπρόσωπος του Π.Ι.Ο.Π., αλλά και η υπεύθυνη του μουσείου μαρμαροτεχνίας δήλωσαν την διάθεσή τους  για βοήθεια και στήριξη σε οποιοδήποτε θέμα του συλλόγου, αλλά και υποσχέθηκαν την επίσκεψή τους στην πόλη μας, τη Νάουσα.