Ειδήσεις σε τίτλους

 

 

 

 

 
 

 
 
 

 
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 07:43

Αγιασμός στον πολιτιστικό σύλλογο «ΜΙΕΖΑ Κοπανού»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τελέστηκε  μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο καθιερωμένος αγιασμός από τον πατέρα Παΐσιο Παλαιά, στη φιλόξενη αίθουσα του συλλόγου μας. Όλοι ήμασταν συναισθηματικά φορτισμένοι γιατί οι ευσεβείς πόθοι και οι προσδοκίες τόσων ετών υλοποιήθηκαν με την έκδοση από τον τέως πρόεδρο του συλλόγου, αρχαιολόγου- ιστορικού, κ Βασίλη Δημητριάδη, στα πλαίσια της συγχρηματοδότησης της Αναπτυξιακής Ημαθίας και του συλλόγου μας. Ένα επιχειρηματικό πρόγραμμα που εκπόνησε ο κος Γιώργος Αδαμίδης. Άλλωστε ο σύλλογος διακρίνεται για τις καινοτόμες ιδέες του τόσο σε επιχειρηματικό πρόγραμμα όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο.

Την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβε επιτυχώς ο κος Δημήτρης Ευαγγελίδης, πτυχιούχος φυσικών επιστημών με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της εξελικτικής και πολιτιστικής Ανθρωπολογίας και συγγραφέας. Τιμητική ήταν και η παρουσία και η σύντομη αναφορά του κου Βαλσαμίδη Μανώλη. Τόνισε την αναβίωση του παρελθόντος μέσα από το βιβλίο, την διάσωση της τοπικής ιστορίας μέσα και από την ανάδειξη των τοπικών αρχαιολογικών μνημείων, την καλλιέργεια της αίσθησης « του ανήκειν» σε μια ομάδα με ισχυρούς πολιτισμικούς και ιστορικούς δεσμούς.

Ευχής έργον το βιβλίο του κου Δημητριάδη να αποτελέσει εφαλτήριο για άλλους μελετητές να αναδείξουν τον τοπικό πολιτισμό και ένα άλλο αξιακό σύστημα που δεν θα έχει τίποτα κοινό με την σύγχρονη εμμονική αναζήτηση των απολαύσεων.

Η βραδιά ήταν ξεχωριστή γιατί τον χώρο κοσμούσε κι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα παιδικών ζωγραφιών του τμήματος ζωγραφικής με υπεύθυνη την κα Ανδρομάχη Μπέρσου. Κι όπως τόνισε η παρουσιάστρια κα Κελέσμητου Χρυσούλα το παιδικό χέρι μας φέρνει πιο κοντά στην αυθεντικότητα… Το παιδί μας ανοίγει το παράθυρο να μπούμε στον μαγικό του κόσμο.

Η κα Μπέρσου μεταδίδει την εικαστική σκέψη και αντίληψη με δημιουργικό τρόπο ενισχύοντας την φαντασία τους.

Η δυναμική και αξία όμως του συλλόγου μας έγκειται στο ανθρώπινο δυναμικό του: στους γονείς, τα παιδιά, τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου. Όλοι αυτοί αποτελούν πρεσβευτές του πολιτισμικού μας θησαυρού και ευελπιστούμε να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι κι αγάπη.

Στην αποφώνηση η πρόεδρος κα Γιώτα Στάρχου απένειμε ως έκφραση ευγνωμοσύνης τιμητική πλακέτα στο συγγραφέα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελαιήμονος, ο Αρχιερατικός επίτροπος Ειρηνουπόλεως πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Κωνσταντίνος, ο περιφερειακός σύμβουλος κος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ. Νάουσας κος Σταύρος Βαλσαμίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Τζουβάρας Βασίλειος, κα Νόπη Τσαγκαλίδου, κα Δώρα Μπαλτατζίδου, ο εκπρόσωπος του τέτραθλου Δ. Νάουσας κος Πάνος Δημητριάδης και να ευχαριστήσουμε τον κο Κυριακίδη Γρηγόρη εκδότη της εφημερίδας «Παρατηρητής» για τη συνεχή στήριξη του.

 

Από τη «Μίεζα Κοπανού»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"