Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 18:58

Διήμερο παράδοσης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας διοργανώνει και σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου μουσικού δίσκου που εκδίδει το σωματείο με τίτλο: "Ηχοχρώματα από την Κεϊλούκα Νικοπόλεως του Πόντου, από τον Καβαζίδη Γρηγόρη", ενός δίσκου επικεντρωμένου στην μουσική παράδοση του Πόντου και στην διατήρησή της.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού "Παντάνασσα" (έναντι του Ι.Ν. Παναγίας Νάουσας), με την συμμετοχή των Ασβεστά Βασίλη (Χοροδιδάσκαλου), Μελίκη Γιώργη (Λαογράφου), Τσανασίδη Γιάννη (Μουσικού), Τσεντεμείδη Σάββα (Βιωματικού χορευτή), καθώς και του ίδιου του Καβαζίδη Γρηγόρη αλλά και άλλων Ποντίων δεύτερης προσφυγικής γενιάς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν επιτόπου τα τραγούδια και τους χορούς του δίσκου.

Επίσης, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι σε καζάνι, στο Οινοποιείο Κόκκινος (στο δρόμο προς Αρκοχώρι), από τη 1:00 το μεσημέρι με τοπικούς μουσικούς και ποικίλους παραδοσιακούς ήχους.

Είσοδος Ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις τελούνται με την συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, υπό τον γενικό τίτλο «Διήμερο Παράδοσης».