Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 21:42

"Η αλήθεια για την εκκαθάριση της ΤΑΒ ΑΕ (3-5 Πηγάδια)"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Των: Αντώνη Μπουρδάνου και Χρήστου Παππά*

 

«Σχετικά με την εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Νάουσας ΤΑΒ Α.Ε. (Χιον. Κέντρο «3-5 Πηγάδια»), αναφέρουμε τα εξής:

            Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο δύο φορές μέχρι σήμερα, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του  2017. Στην έκθεση των εκκαθαριστών και σύμφωνα με στοιχεία που παραχωρήθηκαν από τον εξωτερικό συνεργάτη λογιστή της ΤΑΒ, είχε καταχωρηθεί κονδύλιο ύψους 532 χιλ. ευρώ  σε κωδικό που, παρά τις αντιρρήσεις μας, εμφανιζόταν ότι  «ήταν χρήματα που έλλειπαν από το ταμείο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος Νάουσας σε ειδική συνέντευξη που έδωσε την επόμενη μέρα  μετά την συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η εισήγηση του κ. Κουτσογιάννη  για παραπομπή της έκθεσης στον εισαγγελέα και στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης δεν έγινε δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο και τις δύο φορές, μετά από ψηφοφορία.

            Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, εκτός από την δέσμευση των  περιουσιακών μας στοιχείων , τραπεζικών λογαριασμών,  δικαστηρίων κλπ , είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το θέμα αυτό που άφηνε μια κηλίδα στην υπόληψη και την αξιοπρέπειά μας στην κοινωνία.

             Από τότε μέχρι σήμερα, με δική μας πρωτοβουλία όπως και των εκκαθαριστών,  έγιναν συσκέψεις και επαφές  με αρμόδιους ώστε να ξεκαθαριστούν θέματα που ήταν σε αμφισβήτηση, μεταξύ των οποίων και το παραπάνω. Για λόγους δε ευνόητους, ήμασταν οι πρώτοι που περιμέναμε την εκ νέου συζήτηση της έκθεσης στο δημ. συμβούλιο ώστε μαζί με την  ανάληψη των υποχρεώσεων από τον Δήμο, όπως έγινε και με την ΕΤΑ ΑΕ (Ξενοδοχείο  Βέρμιο), να αποκατασταθεί   η αλήθεια και  στο θέμα αυτό.

            Εύλογα θα  αναρωτιέται κανείς , πού βρίσκεται τώρα η Έκθεση; Την απάντηση δίνουν με την από 22-4-2018 επιστολή τους οι εκκαθαριστές κατόπιν αιτήματός μας, αποσπάσματα της οποίας επισυνάπτουμε , χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενό της  και η οποία είναι στη διάθεση οιουδήποτε , όπου αναφέρουν: «…….. σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ήδη παραδώσει στο Δήμο Νάουσας μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς τη σχετική έκθεση εκκαθάρισης της ΤΑΒ Α.Ε……   Ο φάκελος με τη σχετική έκθεση και με παραλήπτη τον κ. Ν. Κουτσογιάννη απεστάλη την 10η Απριλίου 2019 και παραδόθηκε την επομένη ή την μεθεπόμενη στο Δήμο Νάουσας……… Περαιτέρω, επειδή στην επιστολή σας αναφέρεστε στο θέμα τακτοποίησης του ποσού των  € 532.169,12, ήδη σας έχουμε ενημερώσει προφορικώς …… πως έχει τακτοποιηθεί οριστικά το θέμα, καθώς αποτελούσε προϊόν  λανθασμένων εγγραφών, όπως άλλωστε μας εξήγησε και δήλωσε τον Ιούνιο του 2018 ο εξωτερικός λογιστής της ΤΑΒ. ……. σας ενημερώνουμε ότι μέχρι και την 21η Απριλίου 2019 της παρούσης δεν μας είχε κοινοποιηθεί το σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής της εν λόγω έκθεσης από το Δήμο Νάουσας…….»

           Δηλαδή, επί 10 ολόκληρες μέρες (!) δεν πρωτοκολλήθηκε η έκθεση ,άρα και δεν…. παραλήφθηκε (!) και συνεπώς δεν μπορεί να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο! Λόγω δε  των εκλογών  παραπέμπεται για την επόμενη δημοτική αρχή.

           Μετά από αυτό ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Για μας,  η απάντηση των εκκαθαριστών αποδεικνύει περίτρανα όσα ισχυριζόμαστε, ότι δηλ.  αποκαθίσταται μια σοβαρή αδικία και μια μομφή που μας περιέβαλε το διάστημα αυτό  και  ήταν  χρέος μας απέναντι σε μας και τις οικογένειές μας να ενημερώσουμε το λαό της Νάουσας». 

 

* Τέως  πρόεδροι της ΤΑΒ ΑΕ και  ΔΕΤΑΒ