Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 16:00

Περί τοπικών και δημοτικών συμβουλίων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Νικόλα Καρανικόλα*

 

"Έχω την χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσω ότι καταθέσαμε η ομάδα του «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» την δήλωση του συνδυασμού μας στο Πρωτοδικείο Βέροιας. Η ομάδα μας περιλαμβάνει 120 υποψηφίους δημοτικούς  και τοπικούς συμβούλους από την Νάουσα και σχεδόν από όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου, όλες εκτός από το Ροδοχώρι και τον Πολυπλάτανο. Εκεί έχουν ήδη κατατεθεί δηλώσεις από ανεξάρτητους συνδυασμούς με τους οποίους προσβλέπουμε να συνεργαστούμε στο μέλλον.

Ο δικός μας σχεδιασμός και η δική μας θεώρηση των ζητημάτων που αφορούν στον Δήμο Νάουσας περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση διοίκησης και ανάπτυξης της πόλης της Νάουσας και των κοινοτήτων. Παρόλο που με την τροποποίηση που έφερε ο νόμος Κλεισθένη, πλέον οι πολίτες ψηφίζουν σε δυο κάλπες, δηλαδή ξεχωριστά για το δημοτικό  και  για τα τοπικά συμβούλια. Εμείς αν και θα ήταν νόμιμο να καταθέταμε μονάχα για το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, αποφασίσαμε ότι όλοι «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» θα είμαστε ο συνδυασμός που θα δουλέψει για να φέρει την πρόοδο και την αλλαγή στον τόπο που τόσο έχει ανάγκη.

Ακούσαμε τα προβλήματα της πόλης και των κοινοτήτων και δώσαμε την ευκαιρία και το βήμα σε όλους αυτούς τους νέους καθώς και πιο έμπειρους ανθρώπους  που αγαπάνε τον τόπο τους να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους και να διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη σας. Διότι για εμάς στο «ΕΝΑ ΜΑΖΙ» το κοινωνικό συμβόλαιο με εσάς τους πολίτες είναι το κοινωνικό συμβόλαιο εμπιστοσύνης.

Ακούγονται διάφορες φωνές, σαν τις «σειρήνες», που προκειμένου  είτε να αποκρύψουν πολιτική ανεπάρκεια είτε να εξυπηρετήσουν πολιτικές προεκλογικές σκοπιμότητες, επηρεάζουν την βούληση σας και κατ΄ επέκταση την ψήφο σας, δημιουργώντας εντυπώσεις. Είναι άξιο απορίας, πως μπορεί να ισχυρίζεται ένας επικεφαλής ότι στηρίζει τις κοινότητες και έναν ενιαίο Δήμο χωρίς να έχει στον συνδυασμό του αναλογικά τους υποψηφίους που αντιπροσωπεύουν συνολικά τον ενιαίο Δήμο μας.

Για μας τα τοπικά συμβούλια αποτελούν τις γειτονιές του Δήμου μας και το δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπεί όλες τις περιφέρειες (Ανθέμια, Ειρηνούπολη, Νάουσα). Η σχέση μεταξύ τους αποδεικνύεται μέσα από τις αναπτυξιακές και διοικητικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε σύμφωνα με την αρχή μας ότι κάθε κύτταρο του Δήμου μας θα έχει την δική του δυνατή φωνή.

Εμείς στο ΕΝΑ μαζί:

Είμαστε μια ομάδα

Που σχεδιάζουμε μαζί με εσάς

Με σύγχρονα εργαλεία γιατί γνωρίζουμε και μπορούμε

Συνεργαζόμαστε με όλους και θα συνεργαστούμε με όλους την επόμενη μέρα

Χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις

Χωρίς να κοιτάμε στο παρελθόν παρά μόνο στο παρόν και στο μέλλον

Χωρίς αποκλεισμούς και δεσμεύσεις έναντι τρίτων

Με πυρήνα την κάθε γειτονιά και τα ανάγκες της

Ως ένας ενιαίος δήμος όχι μονάχα τυπικά αλλά και ουσιαστικά

Με σημαία την ίση μεταχείριση μέσα από μια ισοσκελισμένη λογική γεωγραφικής και δημογραφικής ισότητας

Με επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ".

 

* Υποψ. Δήμαρχος Δήμου Η.Π. Νάουσας

ΕΝΑ ΜΑΖΙ