Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 14:01

Ελλάδα 2021

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Γρηγόρη Σακαλή

 

 Ζούμε την εποχή του παραλόγου.

Αντεργατικά νομοσχέδια κατατίθενται στη Βουλή και βαφτίζονται φιλεργατικά. Ενώ νομιμοποιείται η αυθαιρεσία του εργοδότη, παρουσιάζεται ως διευκόλυνση στον εργαζόμενο.

Και οι μισθοί; Όποιος είναι ¨τυχερός¨ και έχει δουλειά παίρνει 500 – 600 ευρώ το μήνα. Και πρέπει μ’ αυτά να ζήσει, να πληρώσει και τις υποχρεώσεις του.

Και οι ταγοί; Αυτοί  παίρνουν 10 – 20 χιλιάδες ευρώ το μήνα κι ζουν αρχοντικά. Αφού όμως οι θέσεις του βουλευτή και του υπουργού είναι τιμητικές, τότε ας πάρουν κι αυτοί 500 ευρώ το μήνα και τα υπόλοιπα να πάνε στο δημόσιο ταμείο για την κάλυψη σοβαρών αναγκών. Πρόβλημα επιβίωσης δεν θα έχουν ούτως ή άλλως μια και είναι όλοι τους πλούσιοι ή πάμπλουτοι. Θα δείξουν τότε πόσο πατριώτες είναι.

Στο θέμα της πανδημίας του covidεπικρατεί αναταραχή. Οι κυβερνώντες δυσκολεύονται να πείσουν τους αντιρρησίες να εμβολιαστούν. Ενώ θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο το να εμβολιαστεί κάποιος, βλέπουμε πολλούς συμπολίτες να αρνούνται. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι αρνούνται την Επιστήμη. Η Ιατρική προχώρησε και έφτασε εδώ που είναι σήμερα χάρη στα εμβόλια και τα φάρμακα. Ας ελπίσουμε να λογικευθούν πριν βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου.

Στην κεντρική πολιτική σκηνή βλέπουμε την αντιπολίτευση να είναι πλαδαρή. Ή τουλάχιστον έτσι την παρουσιάζουν τα κανάλια της επιστημονικής παραπληροφόρησης.

Ας ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο, μα κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς γι’ αυτό.