Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 22:07

«Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια: Οι αλήθειες και οι ευθύνες»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Αντώνη Αν. Μπουρδάνου

 

"Είδαμε όλοι  μας χθεσινό  ρεπορτάζ της ΕΤ-3 με θέμα την κατάσταση στο Χιονοδρομικό μας Κέντρο «Πηγάδια». Η εικόνα που προβλήθηκε στους τηλεθεατές  πραγματικά με θλίβει προσωπικά. Το χειρότερο όμως, είναι ότι προσβάλλει ολόκληρη  τη Νάουσα και τον Δήμο μας.  Ειλικρινά, δεν είχα πρόθεση να επανέλθω στα γνωστά θέματα της λειτουργίας του και τις ευθύνες για το κατάντημά του.

          Αυτό που θέλω όμως να δηλώσω ευθέως, είναι ότι ως  τελευταίος Πρόεδρος της ΔΕΤΑΒ  (ΤΑΒ ΑΕ) είμαι σε θέση να γνωρίζω την άριστη λειτουργική κατάσταση στην οποία το παραδώσαμε στην επόμενη δημοτική αρχή του κ. Κουτσογιάννη, η οποία ανέλαβε τον Δήμο Νάουσας  στις 01 Σεπτέμβρη 2014. Για δυο χρόνια, 2012 έως 2014, με νόμιμες διαδικασίες έγινε εκμίσθωση στην εταιρία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ Α.Ε». Η εν λόγω εταιρία,  στις 15 Οκτώβρη του 2014 που έληγε η μίσθωση, παρέδωσε  το Χιονοδρομικό  Κέντρο στην δημοτική αρχή του κ. Κουτσογιάννη, υπογράφοντας και σχετικό «Πρωτόκολλο Παράδοσης –Παραλαβής».

            Θεωρώ λοιπόν, ότι είναι πια η ώρα που πρέπει να δημοσιοποιηθεί το κείμενο του  εν λόγω «Πρωτοκόλλου». Θα περίμενα, βεβαίως, να το είχε κάνει ήδη ο κ.  Νικόλαος  Κουτσογιάννης, αλλά και η ορισθείσα απ’ αυτόν τριμελής «Επιτροπή Διαχείρισης και Ανάπτυξης του Χ.Κ». Επειδή όμως η σιωπή  για τόσο σοβαρά θέματα, δεν βοηθά στην απόδειξη της αλήθειας, αλλά και των ευθυνών  του καθενός μας  τις οποίες και πρέπει να γνωρίζει όλος ο κόσμος, είμαι υποχρεωμένος πλέον να το κάνω εγώ.    

             Το «Πρωτόκολλο» λοιπόν, υπογράφεται από τον τότε δήμαρχο Νάουσας εξουσιοδοτημένο από τους Εκκαθαριστές της «ΤΑΒ ΑΕ» και από τον  εκπρόσωπο της ως άνω μισθώτριας εταιρίας. Προσυπογράφεται δε και από την  «Επιτροπή Ελέγχου» η οποία είχε ορισθεί ήδη από το 2012 από πολύ έμπειρους Δημοτικούς  υπαλλήλους, προκειμένου να ελέγχει την καλή  και ασφαλή λειτουργία του Χ.Κ. και όλων των επιμέρους τμημάτων του (μηχανολογικών εγκαταστάσεων, ξενοδοχείου, αναβατήρων, πιστών, «κανονιών» τεχνητής χιόνωσης, ρατράκ, lift bar, Σαλέ, λοιπού κινητού και ακίνητου εξοπλισμού  κλπ), αποτελούμενη από τους κ.κ. 1) Γ. Ταμπούρη, 2) Γ. Παλαιά και 3) Λ. Κεχαγιά.

            Στο «Συμφωνητικό» αυτό λοιπόν, και στην πρώτη του σελίδα αναφέρονται τα εξής συγκεκριμένα: «…Ρητά σημειώνεται, ότι η Επιχείρηση Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια παραδίδεται πλήρως λειτουργική στον Δήμο Νάουσας, όπως παραδόθηκε στην μισθώτρια εταιρία με βάση τα συμφωνηθέντα  από την 7-12-2012  σύμβαση. Η λειτουργικότητα  του Χ.Κ. κατά τα όσα προβλέπει η ανωτέρω σύμβαση ελέγχθηκε αυθημερόν με την υπογραφή του παρόντος από την Επιτροπή Ελέγχου……». Ακολουθούν οι υπογραφές των ως άνω  συμβαλλομένων, με πρώτη την υπογραφή του κ. Κουτσογιάννη - τότε δημάρχου Νάουσας.

            Επομένως και για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, τονίζω ότι η φράση πως η Επιχείρηση  Χ.Κ. 3-5- Πηγάδια «…παραδίδεται  πλήρως λειτουργική  στον Δήμο Νάουσας, όπως παραδόθηκε …… στην από 7-12-2012 σύμβαση…», δίνει και την αποστομωτική απάντηση σε κάθε κακοπροαίρετο επικριτή μου. Και αποδίδει τα «του Καίσαρος τω Καίσαρι», για να σταματήσει επιτέλους η λασπολογία και οι συκοφαντίες.

         Ο λαός της Νάουσας επομένως, ας  βγάλει τα  συμπεράσματά του  για το ποιος έκανε και ποιος όχι καλή διαχείριση του Χ.Κ. και ποιοι πραγματικά ευθύνονται για τη σημερινή άθλια κατάστασή του".

                                                                                                     Νάουσα  09-10-2021