Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 15:34

Πρόβλημα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Γρηγόρη Σακαλή

 

«Ελλάδα Νοέμβρης 2021. Ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο σκεπάζει τη χώρα από άκρη σε άκρη. Είναι η πανδημία του κορωνοϊού που βρίσκεται στο φόρτε του με χιλιάδες κρούσματα και πολλούς νεκρούς κάθε μέρα.

Τα νοσοκομεία έχουν χτυπήσει κόκκινο και μόνο η κυβέρνηση λέει ότι το σύστημα υγείας αντέχει. Στην πραγματικότητα είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Έπρεπε εδώ και πολλούς μήνες να γίνουν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  και να αυξηθούν σημαντικά οι θέσεις ΜΕΘ.

Μακάρι να μην επιβεβαιωθούν τα μαύρα σενάρια και βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου.

Στο μέτωπο του εμβολιασμού έγινε μια αρκετά καλή πρόοδος αλλά υπάρχει ένα 30 τοις εκατό του πληθυσμού που ανθίσταται σθεναρά. Είναι αυτοί που επηρεάζονται από παπάδες κι εξομολόγους καθώς επίσης είναι οπαδοί συνωμοσιολόγων και διαφόρων πολιτικών ακροδεξιάς ιδεολογίας. Είναι λυπηρό πράγματι το ένα τρίτο του λαού μας να είναι πολιτικά καθυστερημένο.

Στα πολιτικά τώρα η κυβέρνηση κάνει πάρτι στην κυριολεξία. Περνάει στη Βουλή ό,τι θέλει έχοντας μια συμπαγή πλειοψηφία. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι που είναι όλοι πιασμένοι και μιλημένοι, να περάσουν τα νέα μέτρα στο λαό.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας δημοσιογράφος που να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Είναι φοβερό αυτό που ζούμε.

Η αντιπολίτευση κάνει ό,τι μπορεί. Είναι όμως λίγα τα περιθώρια που έχει, αν δεν μπορεί να κινητοποιήσει, λόγω covid, τις λαϊκές μάζες. Το πρόβλημα είναι δύσκολο. Πρέπει όμως όσοι συνειδητοποιούμε το μέγεθός του να κινητοποιηθούμε για να επανέλθει η αστική δημοκρατία στο χαρακτήρα της και να βοηθήσουμε να επιλυθεί το θέμα του covid-19».