Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 09:43

Καίριες παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΝ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Γιάννη Παρθενόπουλου*

 

Θα ήθελα αγαπητοί φίλοι να αναφερθώ σε κάποια προβλήματα που προέκυψαν στην λειτουργία ,των τελευταία κατασκευαζόμενων δεξαμενών ύδρευσης στον Πολυπλάτανο και τα οποία καλέστηκα να αντιμετωπίσω και θα έπρεπε να μιλήσω νωρίτερα αλλά επειδή δεν πρόκειται να κάνω πολιτική της φωτογραφίας και της φιγούρας των πολλών εκατομμυρίων έργων ,προτιμώ να μιλώ όταν έχω αποτελέσματα από επιστήμονες και τα ανάλογα εργαστήρια.

Επειδή ακούστηκαν διάφορα για την οσμή που είχε το νερό στον Πολυπλάτανο φροντίσαμε να εντοπίσουμε το πρόβλημα και να προχωρήσουμε σε άμεση λήψη μέτρων. Η μεμβράνη που είχε τοποθετηθεί παρουσίασε πτητικότητα ,πράγμα που δημιουργούσε την μυρωδιά στο πόσιμο νερό (μιλάμε για την μεμβράνη που βρίσκεται εντός της δεξαμενής) .Σε συνεργασία με τον προμηθευτή λοιπόν(με χρέωση του κατασκευαστή) θα αντικατασταθούν οι μεμβράνες και στον Πολυπλάτανο αλλά και στα Μονόσπιτα (προληπτικά).Θέλω να τονίσω ότι θα δεχτούμε μεμβράνες που θα έχουν πιστοποιητικά μόνον από αναγνωρισμένα ιδρύματα που έχουν την ικανότητα να ενεργούν τέτοιους ελέγχους.

Όχι μόνον αυτό αλλά και θα γίνουν και μια σειρά άλλων επεμβάσεων προκειμένου να καταστεί ποιοτικό και εύγευστο το πόσιμο νερό και στους δύο οικισμούς.

Όσο αφορά το Αγγελοχώρι λόγω ότι από εκεί γίνεται σήμερα η υδροδότηση του Πολυπλατάνου έγινε μηχανολογική και ηλεκτρολογική αναβάθμιση του αντλιοστασίου καθώς επίσης τοποθετήθηκε και ασύρματος έλεγχος της στάθμης της δεξαμενής για οικονομία ρεύματος και αποφυγή βλαβών.

Επίσης να αναφέρω ότι πλέον γίνεται σωστή διαχείριση της λυματολάσπης του βιολογικού με την παραλαβή αυτής από εταιρεία που ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα, κατόπιν βέβαια της σύναψης σύμβασης για την εν λόγω παροχή υπηρεσιών.

Θα μας παρέχει λοιπόν η εταιρεία αυτή έναν κάδο τον οποίο θα παραλαμβάνει όταν γεμίζει με λύματα και θα τον αντικαταστεί με άλλον.

* Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Νάουσας

Σχετικά Άρθρα