Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 16:13

Σχετικά με τη Δ.Ε.Τ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Της Ίλιας Ιωσηφίδου – Αποστόλου

 

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο βουλευτές και δήμαρχοι συναγωνίζονταν σε ποιον ανήκει το κλέος της φωτογραφικής τροπολογίας για τη ΔΕΤ, που επιτρέπει την πρόσληψη των υπαλλήλων της στο Δήμο και την ανάληψη από μέρους του Δήμου όλων των υποχρεώσεών της.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι η επιχείρηση έχει κλείσει και έχει μηδέν έσοδα. Το πρόβλημα είναι ότι η περιουσία του Δήμου έχει υποθηκευτεί. Και το πρόβλημα είναι πώς και με τι χρήματα θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό το λόγο, δηλαδή επειδή δεν τους πλήρωσαν, βρέθηκαν κατηγορούμενοι και καταδικάστηκαν σε βαρύτατες ποινές ο πρώην  πρόεδρος και ο νυν δήμαρχος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Από το 2008 η ΔΕΤ εμφάνιζε αρνητικά αποτελέσματα, τα οποία όμως αποκρύπτονταν συστηματικά από τον τότε πρόεδρο και δήμαρχο κ. Καραμπατζό. Στις εκλογές του 2010 εξακολουθούσε να αποκρύπτει τις ζημιές και, προκειμένου να επανεκλεγεί, τη χαρακτήριζε «ναυαρχίδα του Δήμου». Με την επανεκλογή του εκχώρησε την προεδρία και τις ευθύνες της στον κ. Γκαρνέτα. Πρώτη φορά μίλησε για τα χρέη στους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων αλλά και στους πολίτες της Νάουσας τον Νοέμβριο του 2011, για να τους προϊδεάσει για τον δραματικό ισολογισμό του 2011, με ετήσιο έλλειμμα χρήσης 647.000 €! Τότε σαν παράταξη Ενωτική Κίνηση Πολιτών προτείναμε ένα σχέδιο διάσωσης  και ζητήσαμε επίσημα από το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβουμε τη διοίκηση της επιχείρησης μήπως και μπορέσουμε να τη σώσουμε για το καλό της πόλης, αναλαμβάνοντας φυσικά και το ανάλογο ρίσκο! Η παράταξη Καραμπατζού αρνήθηκε, με τα γνωστά σήμερα αποτελέσματα.

Αφού  η πρότασή μας δεν εισακούστηκε, με μια δραματική μας επιστολή- έκκληση στον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο με ημερομηνία 5-6-2013 προτείναμε σαν έσχατη λύση την επιλογή με αυστηρά κριτήρια ενός ικανού και έμπειρου επαγγελματία managerο οποίος να ασκεί τη διοίκηση της επιχείρησης με βάση ένα προεγκεκριμένο σχέδιο διάσωσης και να λογοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο για τα αποτελέσματα της χρήσης του. Ήταν φανερό ότι, κάτω από αυτές τις δυσχερέστατες συνθήκες, οι πολίτες- μέλη του Δ.Σ. δεν διέθεταν την γνώση και την πείρα για να διοικήσουν την επιχείρηση.  Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις και αυτές οι προτάσεις μας πήγανε στο βρόντο και ακολουθήθηκε η «πεπατημένη», η οποία δυστυχώς και δικαίωσε τις χειρότερες προβλέψεις μας. Ίσως, αν μας άκουγαν, να γλιτώναμε σήμερα τις καταδίκες!

Η ΔΕΤ έχει μέχρι τώρα γίνει θύμα της αδιαφορίας και της απειρίας των διοικούντων το Δήμο. Ας προσέξουν έστω και τώρα οι δημοτικοί άρχοντες γιατί δυστυχώς από το κακό υπάρχει πάντα το χειρότερο.

 

Σχετικά Άρθρα