Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 11:20

Επισημάνσεις από την παρουσίαση – συνέντευξη τύπου του δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑΝ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος

 

Να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα πάντα με καλόπιστη κριτική αν και αυτό θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, από την παρουσίαση – συνέντευξη τύπου του δημάρχου Νάουσας και του προέδρου της ΔΕΥΑΝ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Καταρχάς ήταν μια παρουσίαση περισσότερο και λιγότερο συνέντευξη τύπου των έργων που  υλοποιούνται αλλά κυρίως σχεδιάστηκαν και είναι σε φάση μελετών από τη ΔΕΥΑΝ.

Θεωρούμε πως εφόσον ήταν τόσο μεγάλη η παρουσίαση χρειαζόταν να δοθούν από πριν με εμπάργκο τα  όσα παρουσίασε ο Γιώργος Τασιώνας ούτως ώστε να ενημερωθούμε και να ετοιμάσουμε τις αντίστοιχες ερωτήσεις,. Μετά από 40 λεπτά παρουσίασης ήταν αρκετά δύσκολο να θυμηθούμε όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ και αυτό είναι απολύτως λογικό.

Ακόμη,  η παρουσίαση θα έπρεπε να ήταν πιο σύντομη και να δοθεί ο λόγος στους δημοσιογράφους για ερωτήσεις και μάλιστα σε δυο γύρους (Ο λόγος στους δημοσιογράφους δόθηκε μετά από 40 και πλέον λεπτά και ήδη κάποιοι συνάδελφοι ήταν αρχίσει να μαζεύουν μικρόφωνα και κάμερες).

Να πάμε στην ουσία, δεν διευκρινίστηκε πόσα από αυτά τα έργα έχουν υλοποιηθεί ποια είναι σε φάση μελέτης και από πού έχουν βρεθεί τα χρήματα για να γίνουν όλες αυτές οι μελέτες

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν  μελέτες για έργα ύψους περίπου 28.000.000.ευρω , πόσο κόστισαν λοιπόν αυτές οι μελέτες και ποιοι τις έκαναν;

Σημειώνουμε ακόμη πως η ΔΕΥΑΝ είναι ένα νομικό πρόσωπο του Δήμου, το οποίο είναι αυτοδιοικούμενο με δικό του ξεχωριστό προϋπολογισμό άρα η όποια επιτυχία του πιστώνεται στον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Να δώσουμε ένα παράδειγμα, π.χ. η Τηλεμετρία, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση, τώρα υλοποιείται η δεύτερη φάση και ΘΑ υλοποιηθεί η τρίτη φάση.

Πως θα υλοποιηθούν αυτά τα έργα τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ είπε πως το προσωπικό της υπηρεσίας μειώνεται συνεχώς και φέτος έχουν συνταξιοδοτηθεί τρεις υπάλληλοι; Δεν υπάρχει αντίφαση;

Επίσης, που θα βρεθούν τα χρήματα για να υλοποιηθούν τα έργα από εξωτερικούς συνεργάτες; Ο Γιώργος Τασιώνας τόνισε πως όλα τα έργα είναι εγκεκριμένα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχουν όλες οι χρηματοδοτήσεις.

Και  τέλος, πόσο επηρεάζουν αυτά τα έργα την καθημερινότητα των πολιτών; Όταν βρέχει συνεχίζει να  υπάρχει θολότητα , οι δρόμοι είναι παντού σκαμμένοι και δεν υπάρχουν ακόμη βασικές υποδομές/

 

* Υστερόγραφο

Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως ο Γιώργος Τασιώνας όντως είναι μια ευχάριστη έκπληξη όσον αφορά τη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ στον τομέα του σχεδιασμού και την ένταξης έργων. Επίσης μας έκανε πολύ καλή εντύπωση που παραδέχθηκε πως κάποια από τα έργα είναι συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης. Δεν είμαστε γραφικοί να επισημαίνουμε συνέχεια πως ο δήμος έχει συνέχεια και έτσι θα πρέπει να  λειτουργεί..