Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 00:25

Η εγκράτεια το υψηλότερο αγαθό…

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος

 

Θετικό δεν λέμε το γεγονός της « έγκρισης του τρόπου ανάθεσης δημόσιας σύμβασης  εκπόνησης της μελέτης  του οδικού άξονα «Εγνατία Οδός-Βέροια-Νάουσα-Σκύδρα- Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (τμήμα Εγνατία Οδός- Πατρίδα)», που αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Από κει και πέρα όμως καλό θα είναι να σταματήσουν οι πρόωροι πανηγυρισμοί και τα σχόλια  του τύπου «με ποιανού ενέργειες έγινε αυτή η μεγάλη επιτυχία». Επαναλαμβάνουμε πως η είδηση είναι σαφώς θετική, πρώτα απ΄ όλα διότι επιτέλους κάτι κινήθηκε στο πιο λιμνάζον έργο του Νομού Ημαθίας, το οποίο τυγχάνει να είναι και το μεγαλύτερο.

Από το δελτίο τύπου της Περιφέρειας δεν θέλει ιδιαίτερη γνώση ούτε αντίληψη για να καταλάβει κανείς πως ο Περιφερειάρχης ο  οποίος τυγχάνει να είναι και υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, με αυτόν τον τρόπο επιθυμεί να καρπωθεί  αυτή την θετική επαναλαμβάνουμε εξέλιξη. Από κοντά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ο οποίος προέβη μάλιστα και σε αντίστοιχη δήλωση υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Καλά κάνανε και οι δυο, μακάρι να γίνει η μελέτη και να ξεκινήσει και το έργο. Τώρα όμως μας συγχωρείτε, με το συμπάθειο, ο κ. Καλαιτζίδης μιλά για παράδοση της μελέτης μέχρι το τέλος του 2016. Καλό θα είναι, ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο έργο να μην βάζουμε χρονοδιαγράμματα διότι πολύ απλά δεν τηρήθηκαν ΠΟΤΕ.

Επίσης, ελπίζουμε όντως η Ημαθία να γίνει παγκόσμιος πόλος τουρισμού διότι το αξίζει αλλά ας κάνουμε λίγο κράτει σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

Ακόμη, η μελέτη,  σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας προσανατολίζεται στο ότι η σύνδεση με την Εγνατία θα γίνει κοντά στη Μέση, όπως ακριβώς επιθυμεί η Νάουσα και όπως δεν επιθυμεί η Βέροια. Από τη στιγμή λοιπόν  που το δηλώνει η Περιφέρεια επίσημα θεωρούμε πως το ζήτημα έχει τελειώσει.

Τέλος, διαβάσαμε ήδη σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από Περιφερειακούς Συμβούλους για «σημαντική  επιτυχία της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας». Επειδή το σχόλιο της κ. Καρατζιούλα είναι  γραμμένο στον πρώτο πληθυντικό, δηλαδή λέει ας πούμε «πετύχαμε» ας διευκρινιστεί από την ίδια την Περιφέρεια ποιο ρόλο έπαιξαν σε αυτήν την επιτυχία οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ημαθίας, διότι στο δελτίο τύπου αναφέρεται μόνο ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφεριάρχης Ημαθίας.

Αυτά και καλό θα είναι να είμαστε όλοι εγκρατείς, διότι όπως προαναφέραμε στο συγκεκριμένο έργο τίποτα από όσα έχουν ειπωθεί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει τηρηθεί, ούτε χρονικά, ούτε ουσιαστικά (εμείς χρησιμοποιούμε πρώτο πληθυντικό θέλοντας να δείξουμε πως η άποψη μας εκπροσωπεί και το ΜΜΕ στο οποίο γράφουμε).

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα