Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 18:34

Εθνικές Εκλογές 2015: Τρεχάτε ποδαράκια μου…. Τα πρώτα ονόματα που ακούγονται

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος
 
Παρότι όλοι λίγο πολύ γνωρίζαμε πως  ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να βρεθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών που θα ψήφιζαν Σταύρο Δήμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας, η 25η Ιανουαρίου, ημέρα διεξαγωγής των έκτακτων Εθνικών Εκλογών, μάλλον μας έπιασε όλους στον ύπνο.
Τώρα… τρεχάτε ποδαράκια μου για όλους όσοι επιθυμούν  να  είναι υποψήφιοι βουλευτές κυρίως από τα κόμματα εξουσίας (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) αλλά ακόμη και από τα μικρότερα (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ κ.α.).
Ουσιαστικά είμαστε τρεισήμισι εβδομάδες πριν τις εκλογές και μέχρι τις 25 Ιανουαρίου ο προεκλογικός αγώνας αναμένεται να περιέχει στην κυριολεξία τα πάντα, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει ο απαιτούμενος  χρόνος για περίπλοκα επιχειρήματα και διλήμματα και οι  πολίτες είναι ήδη ταλαιπωρημένοι ψυχικά και φυσικά οικονομικά.
 
ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Κάκαρης

 
Ας πάμε όμως στα δικά μας, στις τοπικές υποψηφιότητες της Νάουσας αλλά και της Ημαθίας. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν , όπως ήταν αναμενόμενο, οι υποψηφιότητες στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ υπάρχουν 17 και ίσως παραπάνω ονόματα που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Βέροια. Απίστευτος αριθμός αλλά  και λογικός αν σκεφτεί πως στις δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης


Τα ονόματα: Αγγελής Βασίλης, Γεωργιάδης Γρηγόρης, Ηλιάδης Νίκος, Κάκαρης Γιώργος, Κοντογιαννίδης Παύλος, Κωνσταντινόπουλος Βασίλης, Κωστόπουλος Τάσος, Ντίνας Χάρης, Ουρσουζίδης Γιώργος, Παπαγιαννούλη Εύη, Σαράντη Βαρβάρα, Σιδηροπούλου Κική, Τουτουντζίδου Μαριάνθη, Τσιφλίδης Ηλίας, Χαμπίδης Δημήτρης, Χατζηαθανασίου Τηλέμαχος, Χειμώνας Αθανάσιος.


Ο Δημήτρης Χαμπίδης

Στη Νάουσα τα ονόματα είναι σαφώς λιγότερα άλλα θα λέγαμε  εξίσου εντυπωσιακά Το όνομα που ακούγεται περισσότερο  είναι αυτό του διακεκριμένου Ναουσαίου Οικονομολόγου Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος δεν είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχει πολλές συμπάθειες στη Νάουσα, ενώ είναι και ένα προβεβλημένο πρόσωπο  λόγω των τοποθετήσεων του και  εμφανίσεων  στα ΜΜΕ Πανελλαδικής και όχι μόνο εμβέλειας.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας


Το όνομα του κ. Λαπαβίτσα, προωθείται  ως πρόταση  από την Τοπική Οργάνωση της Νάουσας αλλά σίγουρα θα υπάρξει συζήτηση και απόφαση στα πλαίσια των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά.
Ένα ακόμη όνομα που προτείνεται είναι η πρώην υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντωνία Χαρίση.

Η Αντωνία Χαρίση


Για  την περιοχή Νάουσας  ως ήδη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  προτείνονται ακόμη ο Κώστας Ορφανίδης από την  Επισκοπή και η Φρόσω Καρασαρλίδου (με συντριπτική πλειοψηφία κατά πληροφορίες).
Τέλος, στα πλαίσια της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ ( Αν τελικά υπάρξει συνεργασία) ακούγεται έντονα το  όνομα του Ημαθιώτη  Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Η Φρόσω Καρασαρλίδου


Σύμφωνα με την διαδικασία, κάθε καλλικρατικός δήμος θα πάρει αποφάσεις για το ποιούς προτείνει. Στη συνέχεια η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  θα ανακοινώσει τα τελικά ονόματα του ψηφοδελτίου - ίσως και της δωδεκάδας που θα προτείνει από όλους αυτούς στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Τέλος, τα επίσημα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών θα ανακοινωθούν στις 7 Ιανουαρίου.
 
Νέα Δημοκρατία

Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Γεωργία Μπατσαρά
 
Στη Νέα Δημοκρατία και στην Ημαθία τα πράγματα είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό ξεκάθαρα, διότι με  βάση το καταστατικό του κόμματος  θα είναι και πάλι υποψήφιοι οι τρεις νυν  βουλευτές Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Γεωργία Μπατσαρά

Η συνάντηση Αντώνη Σαμαρά με Κώστα Γιοβανόπουλο


Η «έκπληξη» έγινε  από την υποψηφιότητα (που θεωρείται σίγουρη) του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητο Κώστα Γιοβανόπουλο, ο οποίος μετά τη θετική του ψήφο στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα,  προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία και τον καλωσόρισε μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς σε συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες.
Άρα μένουν δυο άτομα με το ένα ίσως να προέρχεται από την περιοχή της Νάουσας, ίδωμεν.
 
ΠΑΣΟΚ

Ο Άγγελος Τόλκας

 
«Θολά» τα πράγματα  στο ΠΑΣΟΚ καθώς το  νέο Συντονιστικό Όργανο ναι μεν ξεκίνησε τις πολιτικές διεργασίες για τη συμπλήρωση ψηφοδελτίου αλλά δεν έχουν καταλήξει σε ονόματα. «Αγκάθι» φυσικά αποτελεί η ίδρυση νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ερωτηματικό υπάρχει στην κάθοδο ή ό χι του πρώην Υφυπουργού Άγγελου Τόλκα.
Στο άμεσο μέλλον θα ακούσουμε και νέα ονόματα ενώ σίγουρα δεν υπάρχει χρόνος για κωλυσιεργίες αφού οι εκλογές έρχονται. Γι αυτό… τρεχάτε ποδαράκια μου..
 
 
 

Σχετικά Άρθρα