Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 01:58

Σχόλια και παραλειπόμενα από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Νάουσα, η  Σπάρτη, η  Πάτρα και ο δήμος Αθηναίων ανήκουν σε δίκτυο που διοργανώνει  «μαθητειάδες», όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νίκος Κοντογιάννης,  η επόμενη θα πραγματοποιηθεί το 2016 στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας και θα συμμετάσχει και ο δήμος Νάουσας.

 

Μελέτη για την προσβασιμότητα στην πόλη της Νάουσας παρέλαβε ο δήμος από το Ειδικό Σχολείο. Θεωρούμε πως η μελέτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα ήταν πολύ καλό να δοθεί στη δημοσιότητα μέσω μιας παρουσίασης για να δούμε τα κακά μας τα χάλια, όσον αφορά τη νοοτροπία μας ως πολίτες.

 

Το Φεστιβάλ Υδροκίνησης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το Κ.Π.Ε. Νάουσας είχε και απτά αποτελέσματα που δεν είναι άλλα από την πρόταση συνεργασίας του δήμου, του ΚΠΕ κα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη σύνταξη μελέτης όσον αφορά τις υδατοπτώσεις.

 

Επίσης θα υπογραφεί Μνημόνιο συνεργασίας με το Μετσόβιο  έτσι ώστε να βοηθήσει με την τεχνογνωσία του  σε  προγράμματα  Εθνικά και Ευρωπαικά. Το ίδιο θα γίνει και με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

«Από 1η Μάιου το Νοσοκομείο της Νάουσας θα πάψει να εφημερεύει λόγω του 9%΄, ζητάμε αναστολή του συγκεκριμένου νόμου Βορίδη» είπε ο δήμαρχος Νάουσας. Για να δούμε..

 

Σημαντική συνάντηση εργασίας την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι στη Σχολή Αριστοτέλους για το θέμα του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Θα συμμετέχουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Νάουσας Σκύδρας, οι αντιπεριφέρειες Ημαθίας και Πέλλας καθώς και οι διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

«Όταν βάζουμε ζητήματα  στρατηγικού  σχεδιασμού δεν είναι δυνατόν να έρχονται ως ετελεσμένα γεγονότα , είστε στον 8ο μήνα της θητείας σας και ακόμη δεν έχετε φέρει ένα επιχειρησιακό σχεδιασμό. Πάμε χύμα στο κύμα» είπε ο Τάσος Καραμπατζός ξεκινώντας την κριτική του στη δημοτική αρχή.

 

Και συνέχισε… «Είναι δυνατόν να βάζετε πρώτο θέμα τον  ορισμό υδρονομέων; υποτιμάται τους πάντες δεν πάμε καλά, να μας ξεδιπλώσετε την δική σας πολιτική άποψη», είπε.

 

«Δεν πρέπει να ακούσουμε τα τοπικά συμβούλια για τον Προαστιακό;  Όλα τα θέματα τα φέρνεται προ τετελεσμένων γεγονότων.   δεν βλέπω το θέμα για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών φέρτε το διότι θα  πάτε  για ποινικά αδικήματα», είπε ο κ. Καραμπατζός. «Απεντάσονται ήδη έργα ενταγμένα όπως η βοήθεια ηλικιωμένων, εσείς κρίνεστε τώρα όχι η προηγούμενη διοίκηση» κατέληξε.

 

«Μη λέτε ανυπόστατα πράγματα. Μιλάτε  για απένταξη έργου  που αφορά  ένα βραχιολάκι σε 80 ηλικιωμένους. Στο διάστημα που ήσασταν  δήμαρχος  από το 2012 είχατε δυο χρόνια να εντάξετε το έργο και δεν το κάνατε» , απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

Ολοκληρωμένη πρόταση για την διαχείριση  των απορριμμάτων θα καταθέσει η «Κοινωνία Πολιτών» στο δήμο Νάουσας όπως είπε  ο Τάκης Ρίζος

 

«Για το Νοσοκομείο ακούσαμε μια από τα ίδια από το δήμαρχο και από τον υπουργό, δεν βλέπουμε καμία δέσμευση με το 9% πάμε σε μειωμένη πληρότητα και στη συνέχεια στο κλείσιμο κλινικών» υποστήριξε ο Γιώργος Καρτσιούνης.

 «Με θίγει το θέμα  για τους υδρονομείς τα θέματα έχουν μια προτεραιότητα» είπε με τη σειρά της η αντιδήμαρχος Χρυσούλα  Πασχούλα απαντώντας στον  κ. Καραμπατζό.

 

«Αναρωτιέμαι γιατί βάλατε υποψήφιο κάποιον που θα μπορούσε να είχε εκπέσει από το αξίωμα του  σε περίπτωση που είχε εκλεγεί» είπε με νόημα ο Νίκος Κουτσογιάννης αναφερόμενος στην παράταξη του Καραμπατζού και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

 

«Αυτή τη στιγμή ο δήμος αδυνατεί να καλύψει το ποσό που μπορεί να καταβάλει σε ετήσια βάση αν μπει σε ρύθμιση.  θα ζητήσουμε ειδική μέριμνα για  το δήμο αλλιώς δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων», δήλωσε ο δήμαρχος Νάουσας απαντώντας στον κ. Καραμπατζό.

«Το μείζον πρόβλημα  είναι τα συνολικά  χρέη στο ΙΚΑ  της ΤΑΒ,  ΚΕΔΗΠΟΝ  και ΚΕΠΑΠ  και ανέρχονται στα 830 χιλ. ευρώ, κατέληξε ο δήμαρχος Νάουσας.

Και για να κλείσουμε ευχάριστα, να που τελικά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκαν στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Το χιούμορ ήταν και είναι ανέκαθεν ενωτικό και οι Τάκης Δημησκής  και Γιώργος Καρτσιούνης δεν μπόρεσαν να… αντισταθούν…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα