Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 18:01

Ιστορική ευκαιρία για τη Νάουσα οι δύο βουλευτές

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Του Θανάση Μυλωνά
 
Πολλοί χαρακτήρισαν την Κυριακή 25 Γενάρη, ως μια ημέρα ιστορική και πράγματι έτσι είναι καθώς για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας ο λαός εμπιστεύεται σε ένα αριστερό κόμμα τη διακυβέρνηση της χώρας.
 Αναμφίβολα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χαρακτηριστεί ως ‘δικαίωση της αριστεράς’ μετά από χρόνια στο περιθώριο και να φέρει μια διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία αρκούντως παρεξηγημένη στο προσκήνιο. 
Από τη Δευτέρα το πρωί στην Ελλάδα πνέει ένας άνεμος αισιοδοξίας για την επιστροφή της ελπίδας, της υπερηφάνειας και της εθνικής αξιοπρέπειας στα πρόσωπα των ελλήνων πολιτών που τόσο υπέφεραν από τους λάτρεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των πιστών της θεότητας των μνημονίων. 
Οι προσδοκίες του λαού δεν είναι μεγάλες, ξέρει ότι θαύματα στην Ευρώπη της Μέρκελ δεν γίνονται αλλά πλέον μπορεί να ελπίζει σε μια σταδιακή αλλαγή πολιτικής που δεν θα έχει ως στόχο τη λιτότητα αλλά την ανάπτυξη. 
Το στοίχημα για τη νέα κυβέρνηση είναι μεγάλο, από τη μια να διατηρήσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και από την άλλη να διαπραγματευτεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του χρέους, έτσι ώστε να μπορέσει η οικονομία μας πρώτα να αναπνεύσει και κατά δεύτερον με την εφαρμογή ενός στρατηγικού σχεδίου να περάσει σε αναπτυξιακή τροχιά. 
Ιστορικές είναι επίσης οι ημέρες για την Ημαθία με το νομό να αλλάζει ‘χρώμα’ και ιδιαίτερα για το Δήμο Νάουσας, όπου για πρώτη φορά εκλέγει δύο βουλευτές. Ο λόγος φυσικά για τους κ.κ Κ. Λαπαβίστα και Φ. Καρασαρλίδου που εξελέγησαν στις δυο πρώτες θέσεις συγκεντρώνοντας τις προτιμήσεις του Ημαθιώτικου λαού.  
Η πόλη μας, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις ανάλγητες πολιτικές των τελευταίων ετών, πλέον έχει μια μεγάλη ευκαιρία διαθέτοντας δύο κυβερνητικούς βουλευτές να μπορέσει να προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά της.
Είναι κρίσιμο στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης και η Δημοτική αρχή οφείλουν να συνεργαστούν με τον καλύτερο και πιο αγαστό τρόπο με τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές προς το συμφέρον όλων των δημοτών. 
Έχουμε μια και μοναδική ευκαιρία, οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ας φροντίσουμε να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Διαφορετικά το ανάθεμα της ιστορίας θα πέσει επάνω σε αυτούς που για διαφόρους λόγους την έχασαν. 
 

Σχετικά Άρθρα