Αρχείο

Για χρήματα που είναι δικαιολογημένα και φορολογημένα έκανε λόγο ο πρώην υπουργός των Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο Star για την μεταφορά χρημάτων σε τράπεζες του εξωτερικού που έκανε το 2012.
"Ειπώθηκαν πολλά ψέματα, έχουν γραφτεί απίστευτα πράγματα για μένα. Θεωρώ ότι είμαι θύμα, αυτό που έχω να πω είναι ότι τα χρήματα είναι και δικαιολογημένα και φορολογημένα και δηλωμένα. Εγώ και η σύζυγός μου δουλεύουμε πάνω από 35 χρόνια, είμαστε στελέχη επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα στο εξωτερικό έχουμε ζήσει τουλάχιστον 20 χρόνια και έχουμε δουλέψει και εργαστεί και έχουμε αφήσει και συνταξιοδοτικά χρήματα και δικαιώματα και όλα. Είχαμε σχέσεις με το εξωτερικό", σημείωσε.
Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους ο κ. Νικολούδης έστειλε τον φάκελο στη Βουλή από τη στιγμή που όλα είναι δικαιολογημένα είπε: "Δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό ελπίζω όταν βγει και το πόρισμα να έχει την ίδια δημοσιότητα που είχε όλη αυτή η κατάσταση. Το να το μαθαίνω από τον Τύπο δεν είναι σωστό".
Εξήγησε πως δεν είναι όλα τα ποσά που ακούστηκαν "μικρά ποσά, υπήρχε ένα μεγάλο ποσό, δεν είχα κάτι να κρύψω, απλά ήταν μικρά ποσά επειδή τα έκανα μόνος μου μέσω του Internet από το σπίτι μου".
"Με βόλευε εμένα, ήθελα να είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα θα πάνε στη θέση τους επειδή τα έκανα από το σπίτι και ήθελα να τα σπάσω. Είναι πολύ φυσιολογικό. Τότε δεν ήμουν απλός πολίτης; Είχα φύγει από την κυβέρνηση Παπαδήμου", επισήμανε.
Για τους λόγους για τους οποίους έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό διευκρίνισε ότι "τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ όπως φοβήθηκε και η μισή Ελλάδα" και "επειδή είχα μπροστά πληρωμές έβγαλα κάποια χρήματα, δεν τα έβγαλα όλα, τα περισσότερα χρήματά μου είναι στην Ελλάδα". "Αλλά ήθελα να έχω και κάποια χρήματα έξω, εκεί που θα τα χρειαζόμουν. Αυτό διδάσκω και στους φοιτητές μου. Ότι πρέπει να έχεις ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο", ανέφερε.
 
Πηγή: megatv.com