Αρχείο


Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη και τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Απoστόλου, για την καθυστέρηση στην επιστροφή στους δικαιούχους του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος. 
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι τα σχετικά στοιχεία έχουν ήδη διασταυρωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι και ζητά να υπάρξει άμεσος προσδιορισμός ημερομηνίας για την πληρωμή των δικαιούχων. Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος τονίζει:

«Η καθυστέρηση στην πληρωμή των δικαιούχων για το αγροτικό πετρέλαιο από το Υπουργείο Οικονομικών, εντείνει την ανησυχία των αγροτών, ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχουν ολοκληρωθεί, εδώ και καιρό, οι έλεγχοι και οι σχετικές διασταυρώσεις.
Μετά τη μεταφορά διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας υπάρχει έντονη ανησυχία. Πρόκειται για μία ξεκάθαρη κίνηση εσωτερικού δανεισμού, ότι και αν λένε κάποιοι. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις στους αγρότες».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Βεσυρόπουλου έχει ως εξής:

Η καθυστέρηση στην πληρωμή των δικαιούχων αγροτών για την επιστροφή του ΕΦΚ στο γεωργικό πετρέλαιο, έχει δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στους δικαιούχους και εγείρει ερωτηματικά. Είναι δεδομένο ότι έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί έλεγχοι και οι διασταυρώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών, όπως διαβεβαιώνει και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παρ’ όλα αυτά όμως το Υπουργείο Οικονομικών, καθυστερεί την εξόφληση των δικαιούχων σε μία συγκυρία που οι αγρότες χρειάζονται ενίσχυση και ρευστότητα για να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους. Η ανησυχία εντείνεται μετά την μεταφορά των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις της χώρας, μία ξεκάθαρη πλέον μορφή εσωτερικού δανεισμού. Κατόπιν των ανωτέρω Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1. Για ποιο λόγο καθυστερεί η πληρωμή στους δικαιούχους αγρότες;
2. Πότε θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση τους και αν υπάρχουν σκέψεις για σταδιακή εξόφληση και σε ποιο χρονικό εύρος.