Αρχείο


Σε αυστηρή δίαιτα μπαίνει ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης καθώς ως αμετανόητος λάτρης της καλής πίτσας και των αργεντίνικων γλυκών, πήρε μερικά κιλά.
Οσοι γνώριζαν τον Χόρχε Μπεργκόλιο πριν από την εκλογή του στην κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το 2013, παρατήρησαν ότι το τελευταίο διάστημα έχει παχύνει, κυρίως επειδή τρώει φαγητά με πολλά λιπαρά και δεν ασκείται πλέον, έχοντας ανατρέψει τον σπαρτιάτικο τρόπο ζωής που διήγε στο Μπουένος Αιρες.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι γιατροί του 78χρονου πάπα του σύστησαν να τρώει λιγότερα ζυμαρικά για να χάσει μερικά κιλά αλλά και να ανακουφίσει τους πόνους από την ισχιαλγία από την οποία πάσχει.

Ο πάπας Φραγκίσκος αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα στην πλάτη. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στη μεξικανική τηλεόραση, ο Φραγκίσκος είχε πει ότι η μεγαλύτερη επιθυμία του ήταν να μπορούσε να το σκάσει από το Βατικανό για να κάνει βόλτα στη Ρώμη και να φάει πίτσα. Η Ελιζαμπέτα Πικέ, η συγγραφέας μιας βιογραφίας του Μπεργκόλιο, υποστήριξε ότι ο πάπας πάχυνε κυρίως επειδή δεν ασκείται και όχι επειδή τον έχει καταβάλει το άγχος λόγω του αξιώματός του.

Ο Φραγκίσκος «δεν τρώει πολύ», διαβεβαίωσε η συγγραφέας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν περπατάει πια όπως έκανε στο Μπουένος Αιρες και «για αυτό πιστεύω ότι πήρε βάρος», πρόσθεσε. Πάντως, ένας σεφ της ελβετικής φρουράς του πάπα αποκάλυψε πρόσφατα σε ένα βιβλίο συνταγών μαγειρικής ότι ο Φραγκίσκος λατρεύει το dulce de leche, ένα αργεντίνικο γλυκό με βάση το γάλα και γεύση καραμέλας.

Πηγή: www.iefimerida.gr