Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 17:17

«Άναψε πράσινο» και για τα χειρόγραφα μισθωτήρια για το 2022 ο Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης. Δήλωση ικανοποίησης του Λ. Τσαβδαρίδη, που είχε επισημάνει με Ερώτησή του στη Βουλή το σχετικό ζήτημα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Ευχάριστα είναι τα νέα αναφορικά με τον κίνδυνο να μείνουν εκτός επιλεξιμότητας χιλιάδες στρέμματα λόγω της απόφασης του ΟΠΕΚΕΠΕ με την οποία οι αγρότες υποχρεούνταν να εισάγουν αποκλειστικά ηλεκτρονικό συμβόλαιο μίσθωσης ως προαπαιτούμενο για την υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ το 2022.

Σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη τις αντικειμενικές δυσκολίες, που δεν επιτρέπουν στους παραγωγούς να συμμορφωθούν με αυτές τις διαδικασίες και για τον λόγο αυτό ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ τη διατήρηση των χειρόγραφων μισθωτηρίων ΚΑΙ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.

Με τον τρόπο αυτό, όπως είχα τονίσει και εγώ σε ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, η απαραίτητη εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας, μέσω της ψηφιοποίησης και των διασταυρώσεων από την ΑΑΔΕ που θα επιτευχθεί με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια δεν θα αποκλείει χιλιάδες αγρότες μας που, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, δεν θα προλάβαιναν να είναι συνεπείς στις προθεσμίες διεκπεραίωσης των απαραίτητων ενεργειών εκ μέρους τους.

Αναμένοντας την έγγραφη υλοποίηση αυτής της δέσμευσης του κ. Λιβανού εκφράζω την ικανοποίησή μου για τα ταχύτατα αντανακλαστικά που για ακόμη μία φορά επέδειξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επ’ ωφελεία του αγροτικού μας κόσμου.»

*Η σχετική συνέντευξη του Υπουργού στο:

https://www.amna.gr/home/article/619550/Sp-Libanos-Stis-802-energopoieitai-i-Karta-tou-Agroti---An-chreiastei-tha-laboume-kai-alla-metra-gia-sugkratisi-tou-kostous-paragogis